Nova edició de ‘Benvinguts a Pagès La Festa’ el món de la pagesia

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Nova edició de ‘Benvinguts a Pagès La Festa’ el món de la pagesia

Comença el compte enrere per a una nova edició de ‘Benvinguts a Pagès La Festa’ on pagesos i pageses, allotjaments rurals i activitats complementàries us proposen descobrir el món de la pagesia i del producte local

  • La gran festa de la pagesia catalana tornarà els dies 1 i 2 d’octubre amb un cap de setmana de portes obertes i visites gratuïtes a les explotacions agroalimentàries de Catalunya

Benvinguts a Pagès La Festa promou descobrir l’origen dels productes que es consumeixen cada dia, fomenta  el consum responsable i fa més propera la relació entre productors i productores i el gran públic i s’ha convertit en tot un referent a Catalunya. En l’edició de l’any passat, més de 32.000 persones van recórrer Catalunya a través d’una oferta de 600 agents entre pagesos i pageses, allotjaments rurals, restaurants de cuina de proximitat i activitats complementàries.Explotacions Pallars Sobirà 2022

En aquesta edició al Pallars Sobirà hi participarà una explotació, Herbes de l’Alt Pirineu, descobrirà un gran ventall de varietat de plantes aromàtiques i medicinals. Es tracta d’un espai d’una hectàrea on trobareu una plantació amb més de 40 plantes diferents i un jardí visitable amb més de 100 varietats diferents de plantes aromàtiques i medicinals, tant mediterrànies com pirinenques.

Una oferta completa

Benvinguts a Pagès al Pallars Sobirà va més enllà de l’oportunitat de conèixer el dia a dia de les explotacions agroalimentàries de Catalunya. La festa també inclourà la participació de sis establiments de restauració que oferiran productes locals al seu menú especial de Benvinguts a Pagès. Es tracta dels restaurants: Cafè Pessets i P7S a Sort, el restaurant de Casa Bellera a Caregue, el restaurant d’Esterri d’Àneu i Vall d’Àneu a Esterri d’Àneu i el restaurant de l’hotel La Morera a València d’Àneu.

A més a més, el públic també tindrà l’oportunitat de fer nit a un total de set allotjaments rurals:  Casa Bellera a Caregue, Casa Mora a Arrós de Cardós,  Hostal Vall d’Àneu a Esterri d’Àneu, Hotel la Morera a València d’Àneu, Hotel Pessets a Sort, La Perxada de Ticó a Boldís Jussà i l’hotel Roch a Altron.

Finalment, s’han programat set activitats complementàries relacionades amb el producte de proximitat i el món de la pagesia: la visita a l’Alpaca Pirineu al Batlliu de Sort, la possibilitat de fer de pastor per un dia a Llessui, la visita guiada a l’Ecomuseu Els Pastors de la Vall d’Àssua a Llessui, la visita guiada al Museu de Gerri de la Sal, la demostració de com es teixeix amb telers de baix llis a Ginestarre i la possibilitat de conèixer les guarderies de truita de riu del País a Llavorsí.

La pàgina web, eina de reserves           

Les visites de Benvinguts a Pagès La Festa ja es poden reservar de manera gratuïta a través de la pàgina web benvingutsapages.cat, que permet planificar i seleccionar de manera còmoda quina explotació visitar a través d’un mapa o bé es pot fer la cerca per tipus de producte. Fins ara, a través de la pàgina web més de 3.000 persones ja han fet la seva reserva gratuïta.

Pagès La Festa

Organització

Benvinguts a Pagès és una iniciativa de la Generalitat de Catalunya, en una actuació coordinada pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, a través de Prodeca, i pel Departament d’Empresa i Treball, a través de l’Agència Catalana de Turisme. Col·laboren amb el projecte la Fundació Alícia, la Diputació de Barcelona, el Club Súper3 (CCMA), l’Ajuntament de Barcelona, l’Agència Catalana de Joventut, el Departament de Drets Socials, els Consells Comarcals, les Oficines Comarcals del DACC, els Consorcis i Oficines de Turisme i altres entitats i associacions que treballen per la revalorització i la promoció del sector.

El  projecte s’emmarca amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides, el Pacte Verd i el Farm to Fork europeu i el Pla Estratègic de l’Alimentació de Catalunya (PEAC) en els àmbits de la promoció de la sostenibilitat, la biodiversitat, la producció d’aliments de proximitat i la viabilitat del sector, assegurant el futur de la pagesia arrelada al territori. Tots aquests projectes s’alineen amb la importància i la necessitat de valorar i incentivar la venda i el consum de proximitat pel seu benefici mediambiental en reduir-ne la petjada de CO2. Catalunya ha estat pionera a Europa en la creació del segell de Venda de Proximitat per facilitar a les persones consumidores que puguin identificar els productes que són d’explotacions catalanes, així com el segell Peix de Llotja per identificar el peix que prové de les llotges catalanes. Les explotacions agrícoles i ramaderes que es poden visitar en el marc de Benvinguts a Pagès tenen aquest segell de Venda de Proximitat, així com els pescadors formen part del segell Peix de Llotja, essent una manera més de difondre els valors i beneficis de la venda i el consum d’aliments de proximitat.

Tot l’Any

Benvinguts a Pagès té continuïtat tot l’any amb una oferta estable d’un centenar de visites de pagament a les explotacions agroalimentàries de Catalunya. A través del projecte Benvinguts a Pagès Tot l’Any, pagesos i pageses tenen l’oportunitat de generar activitat durant els 365 dies de l’any amb unes visites molt completes que asseguren una experiència personalitzada que més enllà de divulgar l’origen d’allò que mengem incorpora tastos de productes. La pàgina web https://benvingutsapages.cat/  incorpora tota la informació on es pot consultar l’oferta de visites per territoris o bé per productes.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,50 de 5 - 2 Vots
Carregant ... - 209 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×