Primers indicis de reproducció d’ossos enguany al Pallars Sobirà

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Primers indicis de reproducció d’ossos enguany al Pallars Sobirà

  • Una càmera de fototrampeig capta la primera imatge de la temporada d’una cria d’os bru a dins de l’àmbit del Parc Natural de l’Alt Pirineu
  • A la Val d’Aran durant l’estiu s’han detectat dos cadells d’una mateixa mare a les valls de Varradòs i Toran

L’equip de seguiment de l’os bru als Pirineus ha confirmat la primera dada de reproducció de la temporada d’un exemplar a la comarca del Pallars Sobirà, dins de l’àmbit del Parc Natural de l’Alt Pirineu. En aquest sentit, una càmera de fototrampeig va captar a mitjan agost per primer cop enguany, una imatge d’una cria d’aquest any a la Vall de Cardós.

La fotografia mostra el cadell acompanyat de la seva mare, pujant un dels arbres  situats a prop de les càmeres, marcats per atraure els animals i facilitar el seguiment de la població. Es tracta d’una zona on acostumen a reproduir-se les femelles Caramellita i Boavi.

Per la seva banda, a la Val d’Aran, entre finals de juny i el mes de juliol, es va observar en diverses ocasions una femella amb dues cries a les valls de Varradòs i Toran.

ossos
ossos enguany al Pallars Sobirà

En total, comptant els naixements que s’han registrat a banda i banda dels Pirineus, es calcula que enguany han hagut al voltant de 6 reproduccions amb 9 cadells nous, tot i que se’n podrien detectar més en els propers mesos. L’any passat, es van registrar en total 10 noves cries de 5 femelles diferents, xifra només assolida abans els anys 2016 i 2017.

Notícies Natura

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 5,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 196 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×