El Geoparc mundial UNESCO Orígens renova membres de l’òrgan de gestió

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×
El Geoparc mundial UNESCO Orígens renova membres de l’òrgan de gestió
  • L’òrgan de gestió del Geoparc mundial UNESCO Orígens és l’Associació Geoparc formada per 19 municipis i dos consells comarcals.
  • Els membres de l’òrgan de gestió es renoven cada 4 anys, després de les eleccions municipals.
  • Des dels seus orígens, l’any 2015, la presidència l’ha assumit l’Ajuntament de Tremp.

La setmana pasada es va celebrar la primera Junta Directiva del Geoparc Orígens amb els nous càrrecs electes després de que el passat 31 d’agost es va constituir la nova Assemblea General de socis i sòcies de l’Associació Geoparc i es van designar els membres de la nova Junta Directiva.

L’Associació Geoparc, constituïda el 2015, és l’òrgan de gestió del Geoparc i garanteix la governabilitat i la capacitat de desenvolupar el territori. Està formada per un total de 21 membres: els 19 municipis de la comarca del Pallars Jussà, el municipi de Baix Pallars al Pallars Sobirà, els municipis d’Àger, Camarasa i Vilanova de Meià a la Noguera, el municipi de Coll de Nargó a l’Alt Urgell, i els consells comarcals del Pallars Jussà i la Noguera.

Els membres de l’òrgan de gestió es renoven cada 4 anys, després de les eleccions municipals. Per al proper període quadriennal, l’Assemblea va formar la Junta Directiva de l’Associació Geoparc. La presidència va recaure, novament, a l’Ajuntament de Tremp, amb Sílvia Romero com a representant. La vicepresidència continua estant al Consell Comarcal del Pallars Jussà, amb Ramon Jordana al capdavant. Els càrrecs de secretaria i tresoreria recauen a l’Ajuntament de Talarn amb Àlex Garcia i Baix Pallars amb Anna Sentinella, respectivament.Finalment, els vocals que formen part de la Junta Directiva son Martí Riera, representant de l’Ajuntament de Coll de Nargó; Jeannine Abella de l’Ajuntament d’Isona i Conca Dellà, Xavier Terré, de l’Ajuntament Vilanova de Meià i Xavier Castellana del Consell Comarcal de la Noguera.

Orígens renova membres
Geoparc Orígens renova membres

El Geoparc mundial de la UNESCO Orígens

El Geoparc Orígens va ser nomenat com a Geoparc mundial de la UNESCO l’any 2018 i va passar la seva primera revalidació l’any 2022.

El Geoparc Orígens compta amb el suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya i del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 212 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×