El Museu Hidroelèctric de Capdella acull la presentació de la novel·la Purgatori, de David Marín, ambientada a la Vall Fosca

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

El Museu Hidroelèctric de Capdella acull la presentació de la novel·la Purgatori, de David Marín, ambientada a la Vall Fosca

Més de seixanta persones van assistir dissabte al Museu Hidroelèctric de Capdella a la presentació de la novel·la Purgatori (La Magrana-RBA), premiada amb el Xè Premi Crims de Tinta i ambientada a la Vall Fosca. L’autor, David Marín, va explicar durant la presentació que va escollir la Vall Fosca com a escenari de la novel·la a partir del descobriment d’un personatge real, Margarida Rugall, una dona que va viure a la vall durant el segle XVI i que va ser condemnada cinc vegades per bruixeria. A partir d’aquest personatge, Marín ha escrit una novel·la policíaca que transcorre en l’actualitat i que arrenca amb el retorn d’una descendent de la Margarida Rugall a la Vall Fosca.

El paisatge de la Vall Fosca i, sobretot, la parla pallaresa dels personatges, són una peça fonamental en la novel·la, segons va explicar Marín. En la trama apareixen alguns elements de la realitat del Pallars com el propi Museu Hidroelèctric de Capdella, o l’historiador Pau Castell, que ha investigat amb profunditat el fenòmen de la cacera de bruixes a la Vall Fosca i al conjunt del Pallars. L’autor va rebre l’ajuda lingüística de l’associació Cambuleta, que treballa en la recuperació i el foment de la variant dialectal del Pallars.  

Amb aquesta presentació, ja són tres les activitats literàries celebrades aquest estiu al Museu Hidrolèctric de Capdella, amb els que es fomenta la vida cultural a la vall i les activitats literàries relacionades amb aquest el territori. El passat 4 d’agost, el Museu va entregar els premis de la IIIa edició del concurs de microrelats de la Vall Fosca als seus guanyadors: Lila Francesca Batlle, Núria Fonoll i Ramon Gallart.

presentació de la novel·la Purgatori, de David Marín
presentació de la novel·la Purgatori, de David Marín

Notícies Pallars Jussà

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 243 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×