NOU ESPAI MULTIMÈDIA DEL PATRIMONI IMMATERIAL A LA WEB DE L’ECOMUSEU – VALLS D’ÀNEU

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

UN NOU ESPAI MULTIMÈDIA DE PRESENTACIÓ DEL PATRIMONI IMMATERIAL A LA WEB DE L’ECOMUSEU DE LES VALLS D’ÀNEU.

La pàgina web de l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu (ecomuseu.com), ofereix a les persones que hi accedeixen tot un seguit d’informacions en format d’agenda i de notícies vinculades no només a les activitats pròpies de l’Ecomuseu sinó també a institucions vinculades al patrimoni del territori, a més d’apartats dedicats a unitats didàctiques, publicacions, artesania, botiga, adquisicions i enllaços.

Entre els objectius marcats des de l’Ecomuseu a nivell de difusió del patrimoni des de l’òptica de les noves tecnologies de la informació, hi ha el d’oferir des d’aquesta mateixa plataforma un nou espai multimèdia de presentació del patrimoni immaterial.

Ha estat gràcies a una ajut concedit pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya dins la línia de finançament d’actuacions en els espais naturals protegits de Catalunya vinculada al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici (Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya 2014-2015) que aquest mòdul titulat “Memòria i Patrimoni immaterial” ja està operatiu. En ell es podran trobar progressivament des dels usos documentats per a determinats béns dipositats a l’Ecomuseu; la incorporació d’imatges i vídeos vinculats a aquests usos, al calendari festiu i tradicions orals, i documentals històrics, entre d’altres; així com també la incorporació de fragments de memòria oral recollits a partir dels diversos treballs de recerca endegats des de l’Ecomuseu en els darrers 20 anys.
VISITANTS A L’ECOMUSEU DURANT EL 2015.

Per altra banda, durant el passat 2015, L’Ecomuseu ha rebut un total de 19.355 visitants i usuaris.

6.290 persones van visitar Casa Gassia d’Esterri d’Àneu, la seu permanent de l’Ecomuseu. Aquesta xifra és lleugerament inferior a la de l’any anterior (6.734), tot i que en el seu conjunt la resta d’espais i activitats visitables de l’Ecomuseu han experimentat un augment en les xifres de visitants. Així doncs, tant els radials o antenes territorials de l’Ecomuseu (visites a esglésies, visites teatralitzades i activitats experiencials) com les exposicions temporals que s’ofereixen han obtingut prop de 2.000 visitants més en conjunt respecte al darrer any.

Pel que fa als usos i serveis dels diversos espais de l’Ecomuseu (formació, tallers, cinema, conferències,…) experimenten de nou un augment d’usuaris, amb un total de 6.425 persones, fruit del treball continuat realitzat per tal d’oferir a la població del territori activitats i serveis propers vinculats al patrimoni.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 3,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 1.130 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×