La Nit dels Museus acull, a hores d’ara, nombroses visites arreu de la demarcació

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

La Nit dels Museus acull, a hores d’ara, nombroses visites arreu de la demarcació

Els espais de la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran han continuat avui amb una nova jornada de portes obertes que finalitza amb la Nit dels Museus, una cita que cada any acull un nombrós públic.

El Museu de Guissona, sota el títol “Com era el cel dels romans?”, avui dissabte ha portat a terme dues sessions d’astronomia (una d’elles infantil); posteriorment ha fet un tast de vins d’àmfora amb el sommelier i enòleg Jordi Martínez. L’entitat cultural cerca una fusió entre els conceptes astronomia i enologia, amb un planetari per mirar el cel, vins d’àmfores, tapes d’inspiració romana i música per ambientar-ho.

ElMuseu de la Noguera ha desenvolupat tant al museu com al Centre d’Interpretació de l’Or del Segre la visita “Quan la nit es fa dona. Les col·leccions dels museus en femení”, un recorregut pels diferents espais dels museus sota la perspectiva del gènere que clourà amb un tast de vi del celler del Castell del Remei.

El Museu de la Conca Dellà ha realitzat un taller de cal·ligrafia medieval al voltant de les lletres del Beatus de la Seu d’Urgell, i demà diumenge farà una visita guiada al Castell de Llordà, un dels millors exemplars d’arquitectura residencial alt-medieval conservats a Catalunya.

El Museu Comarcal de Cervera va inaugurar l’exposició “El Museu és una escola. Projecte educatiu a la Casa Duran i Sampere”. Avui, el recorregut per l’exposició s’ha fet de la ma de l’alumnat de primària i secundària dels centres educatius de la comarca i de l’alumnat de la UdL amb música a càrrec d’estudiants del Conservatori i Escola de Música de Cervera.

L’Ecomuseu de les Valls d’Àneu ha presentat l’edició facsímil del llibre Art popular decoratiu a Catalunya(1948), de Ramon Violant i Simorra, i ha fet la visita teatralitzada “Esperanceta Hiperconnectada” per explicar el modus vivendidels pallaresos.

El Museu de Lleida projecta aquesta nit sobre la façana del Museu el muntatge “Agramuntophitecus”, acompanyat de música, al voltant de la mostra de l’artista lleidatà Guinovart que acull actualment

AlMuseu d’Art Jaume Morerael Col·lectiu Free’t desenvolupa durant aquesta nit el muntatge “Inventarisc” en successives intervencions. Es tracta d’una proposta concebuda especialment per a l’ocasió: “cossos que sonen, ballen, canten, toquen, riuen, criden, parlen, accionen; cossos que inventen llenguatge, inventen discurs, més enllà d’un rol decoratiu; cossos que surten del quadre i inventen risc”.

Al Museu Diocesà d’Urgell avui s’ha pogut contemplar un fragment de retaule de la Pobleta de Bellveí procedent del Museu de Lleida en diàleg amb una part del mateix retaule que forma part de l’exposició permanent del museu urgellenc.

El Museu Diocesà i Comarcal de Solsona ha desenvolupat un taller de cal·ligrafia romana i una visita guiada per descobrir diferents elements del Museu, el Cambril de la Marededeu del Claustre, el Pou de Gel i el Quarto dels Gegants. A la nit desenvolupa l’espectacle “Màgia itinerant pel Museu de Solsona”, amb l’il·lusionista Pere Rafart.

El Museu Comarcal de l’Urgell ha organitzat l’acció “El Museu al Carrer” (10 peces del Museu sortiran al carrer i estaran tot el dia exposades en diferents aparadors del casc antic de Tàrrega). Igualment, un taller de pintura mural i sobre taula d’època romànica, a càrrec de la tècnica Montse Creus; un taller infantil al carrer sobre “El retaule de Vallbona”, en el que els petits han dibuixat el seu propi retaule a l’estil del segle XIV; micro-concerts amb alumnes de l’Escola Municipal de Música de Tàrrega al Museu i en indrets històrics de la ciutat, i el maridatge “Vi, glosa i estrelles”, en el que Mireia Mena, Alexandre Bonanit i el celler l’Olivera de Vallbona de les Monges han presentat una proposta per maridar els vins amb la glosa i els astres.

Museu-de-Lleida

Demà diumenge hi haurà la visita guiada per la ciutat “Pedres que es Mouen” on es parlarà de “monestirs que es converteixen en muralles, creus, arcs i finestrals que canvien d’emplaçament, escultures que han vist món, esglésies que es refan…”; un taller d’arqueologia per a nens i el concert-vermut al jardí-terrat del Museu amb el grup Blues by Chance.

Cal recordar que els museus que formen part de la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran són l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu (Esterri d’Àneu), el Museu Comarcal de Cervera (Cervera), el Museu Comarcal de l’Urgell (Tàrrega), el Museu de la Conca Dellà (Isona), el Museu d’Art Jaume Morera (Lleida), el Museu de la Noguera (Balaguer), el Museu de Lleida (Lleida), el Musèu dera Val d’Aran (Vielha), el Museu Diocesà d’Urgell (la Seu d’Urgell), el Museu Diocesà i Comarcal de Solsona (Solsona) i el Museu de Guissona (Guissona).

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 261 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×