Oberta al públic l’exposició ” El món de Gaspar de Portolà “

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Oberta al públic l’exposició ” El món de Gaspar de Portolà

El Parador Nacional Gaspar de Portolà d’Arties acull l’exposició “El Món de Gaspar de Portolà“, que serà visitable tot el dia de dilluns a diumenge durant els mesos vinents.

El passat dilluns, 15 de juliol, diversos representants del Conselh Generau d’Aran, l’Ajuntament de Naut Aran, l’EMD d’Arties i el Parador Nacional d’Arties, entre ells el síndic d’Aran, Francés Boya, la vicesíndica, Maria Vergés, i el conseller de Territori, Francisco Bruna, van assistir a l’obertura de la mostra acompanyats pel seu comissari, Josep Lluís Ribes.

Gaspar de Portolà (1717-1786), militar i explorador, és conegut per haver sigut el primer governador de Califòrnia i fundador de les ciutats de San Diego i Monterrey.

Els Portolà eren una família de la petita noblesa, terratinents especialitzats en bestiar equí i molt relacionats amb el poble d’Arties, perquè allà hi tenien una casa, avui integrada al Parador Nacional, i de la qual es conserven la torre i la capella.

Aquesta exposició de l’Institut d’Estudis Ilerdencs recull cartografia, documentació i armes de l’expedició de Portolà, però la seva figura és encara un misteri, perquè es desconeixen molts detalls de la seva persona.

exposició El món de Gaspar
Oberta al públic l’exposició

Noticíes Val d’Aran

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 202 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×