Agents de Medi Natural del Conselh Generau capturen 544 cavilats i 235 truites al riu Garona

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Agents de Medi Natural del Conselh Generau capturen 544 cavilats i 235 truites al riu Garona


Els exemplars van ser posteriorment alliberats en diferents rius de la Val d’Aran

Els Agents de Medi Natural del Conselh Generau d’Aran van rescatar mitjançant la tècnica de pesca elèctrica 544 exemplars de cavilat i 235 truites al riu Garona al seu pas per la població de Bossòst.


Les captures es van produir motivades per treballs de manteniment i millora del canal de subministrament d’aigua de la central hidroelèctrica de Bossòst en el que s’havien detectat fuites que afectaven als horts del voltant.


Els cavilats i les truites van ser alliberats posteriorment en diferents rius de la Val d’Aran.


Una espècie endèmica dels Pirineus, en perill d’extinció


El cavilat o cullereta (Cottus hispaniolensis) és un petit peix que ocupa rius i torrents d’alta muntanya, on conviu amb la truita comuna (Salmo trutta). És una espècie endèmica del vessant nord dels Pirineus i, més en concret, de la conca de la Garona, incloent la Val d’Aran, on actualment es troba extremadament amenaçada degut al baix nombre d’individus i a l’aïllament respecte la resta de poblacions de la conca. Només és present en uns pocs trams, amb densitats molt baixes.


El cavilat ocupa preferentment trams d’aigües oxigenades, fort corrent i certa turbulència, i substrat pedregós. S’alimenta, sobretot, d’invertebrats aquàtics, i ocasionalment també d’altres animalons, incloent els alevins de la truita. És un animal que no es deixa veure fàcilment, ja que és actiu durant la nit, mentre que durant el dia acostuma a romandre quiet en algun amagatall del fons.


El conseller d’Agricultura, Ramaderia i Medi Natural d’Aran, José Enrique Arró, ha explicat que sempre que es porten a terme actuacions de manteniment o altres accions als rius de la Val d’Aran els agents de Medi Natural realitzen aquestes captures per preservar els exemplars d’espècies com el Cavilat, espècie autòctona protegida i en perill d’extinció, que es va veure molt afectada pels aiguats de l’any 2013 a la Val d’Aran.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 103 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×