Marxa nòrdica: resum de l’any

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

NORDIC WALKING
Marxa nòrdica: resum de l’any

L’any comença amb la il·lusió dels nous projectes per al 2014, reforçada pel bagatge i el devenir dels darrers 12 mesos de l’any que deixem enrera. Ara la neu ens convida a l’esquí de fons i a les raquetes, i a preparar poc a poc un nou any que vindrà carregat de novetats que potenciaran encara més el Nordic Walking a casa nostra.
2C-nordic

La primavera passada va ser molt intensa: celebració del Curs d’Iniciació a Tècnic Esportiu en la modalitat de Marxa Nòrdica, a Calafell, que arrencava al mes de març i finalitzava a principi de maig, l’àmbit formatiu culminava al mes de juny, amb el Curs d’Instructors celebrat al Consell Català de l’Esport, a Esplugues de Llobregat. Les activitats de promoció i divulgació prenien força al voltant de dues efemèrides especials: el Dia Mundial de l’Activitat Física a Catalunya, i el Dia Mundial del Nordic Walking. La primera omplia d’actes i caminades saludables el mes d’abril, on 500 persones van participar en les 28 activitats organitzades per 20 instructors de Nordic Walking de la INWA, entre el 4 i el 25 d’abril. La segona va ser més concentrada al voltant de l’efemèride, a finals de maig, i va tenir, com ja comença a ser habitual, entre els seus actes, la Cursa Escanyabocs de Marxa Nòrdica, organitzada a La Seu d’Urgell, i 13 caminades més arreu de Catalunya que aglutinaren centenars de participants. El mes de juny va acollir a Calafell la “1ª Jornada de Salut: I amb la marxa nòrdica, jo que hi guanyo?”. I la marxa nòrdica va ser present en la Travessada del “Camí de Retrobament”, realitzada pels alumnes de 2n de l’INEFC de Barcelona, entre La Seu d’Urgell i Auzat (Arieja), tot travessant Andorra.
3C-nordicA nivell de clubs, i al nostre Pirineu, l’activitat també va ser frenètica. A les sortides socials de l’Associació Esportiva Nordic Walking Nordic Esport, que es desenvolupen al llarg del curs, cal afegir les sortides d’estiu, i que a poc a poc es va estenent el grup de sortides i practicants, a La Seu d’Urgell, Organyà, Oliana i Martinet de Cerdanya. D’altra banda, l’Associació Esportiva Nordic Walking Pirineus ha desenvolupat diversos cursos d’iniciació i de perfeccionament a Puigcerdà, Alp i La Molina, així com tasts de Nordic Walking a l’estiu, tant a La Molina com amb el programa d’activitats gratuïtes dels hotelers de la Cerdanya anomenat “Cerdanya Activa”.

La tardor tancava l’any amb la participació, al mes d’octubre, de la delegació de l’ Associació Esportiva Nordic Walking Catalunya a la Convenció de la INWA a Gdanks (Polònia), la celebració d’un Curs d’Instructor al Parc Olímpic del Segre de La Seu d’Urgell, y del Mòdul de Reciclatge per a Instructors al Consell Català de l’Esport, a Esplugues de Llobregat. Sense deixar de banda la “Jornada de Salut” organitzada a Terrassa al voltant de la marxa nòrdica, les diferents caminades per la Marató de TV3 a favor de les malalties neurodegeneratives, i amb una fita molt important: la “1ª Trobada d’Instructors i Instructores de la INWA”, celebrada a Calafell, amb la participació de 26 instructores provinents de Catalunya i del Principat d’Astúries.
1-C-nordic

Aquesta trobada era la primera vegada que es feia a la península, i marca el camí del treball col.lectiu de la “Xarxa d’Instructors i Instructores de Marxa Nòrdica de Catalunya” i de la “Red de Instructores i Instructoras de INWA-Spain”. La jornada va ser molt enriquidora, coneixent el treball que cadascú fa al seu territori, les seves inquietuds i els seus neguits. En el decurs de la trobada, a banda de l’aspecte lúdic i social, es van treballar unes pautes de treball per a coordinar millor el treball en xarxa, tot confeccionant un calendari per al primer semestre de l’any vinent, i que a poc a poc anirà omplint les notícies d’aquesta secció.
Us desitgem un molt bon any a tothom, amb molta marxa, a poder ser i posats a triar… nòrdica !!

Jordi Pau Caballero, Nordic Walking Coach INWA, i Secretari d’INWA-Spain – nordicwalkingpirineus@gmail.com – 00(34)637 729 612

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 1.636 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×