El Geoparc mundial UNESCO Orígens participa a la 10a Conferència Internacional de Geoparcs de la UNESCO a Marrakech

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×
El Geoparc mundial UNESCO Orígens participa a la 10a Conferència Internacional de Geoparcs de la UNESCO a Marrakech
  • Tres representants del Geoparc mundial UNESCO Orígens assisteixen a la conferència juntament amb més de 1000 delegats de tot el món.
  • La conferència es va veure afectada pel tràgic terratrèmol que va sacsejar el país el passat 8 de setembre.
  • Els Geoparcs mundials de la UNESCO comparteixen valors de treball en xarxa, solidaritat i tenen com una de les línies principals de treball la reducció dels desastres naturals.

Tres representants del Geoparc mundial UNESCO Orígens assisteixen a la 10a Conferència de Geoparcs mundials de la UNESCO que se celebra cada dos anys.

Aquest any el país amfitrió va ser Marroc i la conferència es va celebrar a Marrakech, organitzada pel Geoparc mundial de la UNESCO de M’Goun. Aquesta va comptar amb la participació de més de 1000 persones de 200 geoparcs de tot el món, entre els que es desataca la presència d’una delegació d’unes 25 representants de geoparcs espanyols.

Aquestes conferències són una oportunitat per interactuar amb experts d’altres territoris, compartir experiències, realitzar projectes en conjunt i debatre temes d’interès com són, per exemple, problemàtiques globals com els Objectius de Desenvolupament Sostenible, el canvi climàtic, la reducció dels riscos geològics on hi ha un grup de treball a nivell europeu, del qual el coordiandor cien´tific del Geoparc Orígens n’és el vice-coordinador.Després de l’arribada dels representants del Geoparc Orígens el dia 6 de setembre al vespre i poder assistir a diferents actes oficials i presentacions d’altres Geoparcs, així com de compartir el projecte de realitat virtual que s’està duent a terme des del territori, la conferència es va veure afectada pel terratrèmol que va sacsejar el país la nit del 8 de setembre.

Tot i el fort impacte que va tenir el terratrèmol de magnitud 6,8 tant a nivell d’afectació a estructures i edificis com a nivell personal i emocional, des de l’organització es va actuar amb rapidesa i transmetent en tot moment missatges de seguretat. Així doncs, els actes del dia 9 de setembre al matí es van anul·lar, la qual cosa va impedir de realitzar les altres dues comunicacions previstes per al Geoparc Orígens. Tot i així, es va facilitar un lloc segur per a tots els assistents i la provisió de serveis. El comitè de crisis de la organització va informar dels canvis previstos en el programa i va proposar diferents accions solidàries com la donació de sang i la donació econòmica per suport humanitari dels imports pagats pels assistents pel viatge de finals de congrés que es va veure anul·lat.

Marrakech

El que es va viure de primera mà des dels geoparcs de forma conjunta posa de manifest la necessitat de continuar treballant amb la població local d’aquests territoris, amb formació i accions pràctiques que contribueixin la reducció dels riscos, un dels temes principals dels Geoparcs mundials de la UNESCO.

Tot i que cap dels assistents a la conferència va resultar ferit en l’incident, l’impacte en les comunitats del voltant de Marrakech reforça la importància d’aquesta feina.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 186 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×