Presenten la Maleta Pedagògica de les Falles del Pirineu

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Presenten la Maleta Pedagògica de les Falles del Pirineu

El projecte s’ajusta als objectius de Desenvolupament Sostenible establerts per la ONU

La maleta pedagògica de les Falles del Pirineu consisteix en la reproducció en miniatura de les Falles, Haros, Halhes i Brandons del Pirineu i de materials i activitats pedagògiques sobre la tradició fallaire, adreçats a alumnes de primària i primer cicle de secundària de les escoles de Catalunya, Andorra, Aragó i Occitània, amb l’objectiu de donar a conèixer l’origen, la història i el funcionament d’aquesta tradició als estudiants de les escoles dels Pirineus per facilitar l’intercanvi d’aquests coneixements entre tota la comunitat fallaire. El projecte s’ajusta als objectius de Desenvolupament Sostenible establerts par la ONU.

La maleta pedagògica és un projecte impulsat per la Càtedra Educació i Patrimoni Immaterial dels Pirineus de la Universitat de Lleida que s’ha presentat al Conselh Generau d’Aran.

El material didàctic s’estructura en sis apartats que són: La fusta del foc; Tants caps tants troncs; Paraules al voltant del foc; Territori fallaire; Prometeu la flama del sol;  Balls i cançons al voltant del faro.
La Val d’Aran és un dels territoris on la tradició fallaire és ben present amb els Haros de Les i Arties que celebren dues festes que diuen molt del seu caràcter i les seves tradicions.

Els Haros de la Val d’Aran al desembre de 2015 van ser reconeguts pel comitè intergovernamental de la Unesco com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat juntament amb la resta de Falles del Pirineu. Aquesta catalogació contempla les 63 festes del foc que se celebren durant el solstici d’estiu als Pirineus.

La celebració té un origen ancestral, íntimament lligat als cicles agraris i solars. Es relaciona amb els ritus primitius de regeneració de la vida natural, de fecunditat i d’agraïment als déus per l’èxit de les collites i l’arribada del bon temps. A la Val d’Aran aquestes festes antigament se celebraven en tots els pobles, però només Les i Arties les han mantingut.

La Càtedra Educació i Patrimoni Immaterial dels Pirineus de la Universitat de Lleida te previst presentar i desplegar el projecte pels territoris durant el curs 2019-2020.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 142 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×