L’ús inadequat del mòbil i altres infraccions

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×
Jordi Jané: “Controlarem l’ús inadequat del mòbil i altres infraccions des de terra i aire”
  • Davant de l’augment del nombre de persones mortes per sinistre viari, l’objectiu prioritari del Departament d’Interior i en especial, del Servei Català de Trànsit, és maximitzar esforços i revertir el relaxament que ha provocat un repunt de la sinistralitat durant el 2015

foto

El conseller d’Interior, Jordi Jané,  ha explicat avui en roda de premsa que un 31% de les persones que han resultat mortes i ferides greus a les carreteres ha estat a causa de les distraccions. En aquest sentit, Jané ha assegurat que“ara més que mai no baixarem la guàrdia sinó que la incrementarem” i ha avançat que des del Departament d’Interior s’implementaran 10  mesures per invertir el repunt de la sinistralitat a les carreteres durant el 2015.
 “Ens preocupa l’ús del mòbil al volant ja que continua sent la primera causa de mort i per tant hi volem posar remei”, ha dit.>

Una de les novetats entre les mesures que s’implementaran és la funció que tindrà l’helicòpter del Servei Català de Trànsit. A partir d’ara es prioritzarà captar les infraccions relacionades amb les distraccions. “L’helicòpter captarà els conductors que parlin, escriguin pel mòbil o si porten o no cinturó de seguretat. Els veurem i els denunciarem. Els controlarem per terra i aire. En qualsevol moment sabrem qui utilitza el mòbil i serà denunciat i sancionat”.El titular d’Interior ha explicat que també es col·locaran càmeres de control que fotografiaran aquest tipus d’infraccions. Jané ha volgut insistir que determinades actuacions al volant són delicte i ha recordat que “ davant dels casos d’investigació criminal d’un accident on hi hagi hagut un mort o un ferit molt greu, continuarem demanant autorització judicial perquè l’operador de telefonia mòbil ens informi de si el conductor estava fent un ús inadequat del mòbil”.

Altres de les mesures que es posaran en marxa properament seran:  augmentar fins a 14 el nombre de campanyes preventives i integrals de les policies de trànsit; intensificar el control i la vigilància de la velocitat excessiva o inadequada; actuar contra el consum d’alcohol i drogues en la conducció; posar èmfasi en la prevenció de l’accidentalitat entre el col·lectiu de motoristes, considerat vulnerable i amb xifres de sinistralitat elevades; desplegar a tota Catalunya el programa “Mou-te amb GRAN seguretat”; activar campanyes de vigilància i control focalitzades especialment a les demarcacions de Tarragona i de Lleida; aplicar mesures per evitar i minimitzar la incidència dels xocs frontals, els quals generen una greu lesivitat; fer el desplegament de l’Observatori de la Seguretat Viària; i llançar una campanya de conscienciació basada en factors concurrents de la sinistralitat amb reforç d’accions divulgatives específiques adreçades a col·lectius vulnerables.

Balanç sinistralitat 2015

Per primera vegada, avui s’han presentat les dades de sinistralitat anual de zona interurbana i zona urbana, és a dir, les víctimes mortals i ferits de gravetat en sinistres viaris durant el 2015 en el conjunt de Catalunya.

Si bé l’any 2015 es va produir un repunt en la sinistralitat en vies interurbanes respecte al 2014, es registra una reducció del 28,5% respecte al 2010. Cal tenir en compte que l’objectiu del Pla de seguretat viària 2014-2016 és d’arribar a una reducció del 30% al final d’aquest 2016.

La directora del Servei Català de Trànsit, Eugenia Doménech, el cap de la Comissaria general de Mobilitat de Mossos d’Esquadra, Miquel Esquius, i el subdirector general de Seguretat Viària, Rafael Olmos, han acompanyat el conseller durant la presentació del paquet de mesures de xoc per a la reducció de la sinistralitat viària que s’ha fet avui a l’heliport del Servei Català de Trànsit, ubicat al Port de Barcelona.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 2,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 1.458 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×