Lourdes Benería cedirà els seus escrits a la Biblioteca del Pont de Suert

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Lourdes Benería cedirà els seus escrits a la Biblioteca del Pont de Suert

L’economista catalana Lourdes Benería ha estat homenatjada en els actes de la XI Jornada Comarcal de Dones que ha comptat amb una vuitantena de participants.  L’acte organitzat pel Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) ha estat presidit pel president del Consell Comarcal, Josep Lluís Farrero, la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Núria Balada, i l’alcaldessa de Vilaller, Maria José Erta.

Nascuda a la Vall de Boí,  Lourdes Benería i Farré, catedràtica emèrita de la Universitat Cornell (Nova York), considerada una de les millors especialistes en estudis d’economia i gènere, ha rebut una distinció especial dins els actes organitzats. En format entrevista a càrrec de la periodista de TV Lleida, Mariví Chacón, Benería s’ha compromès a llegar els seus escrits a la Biblioteca del Pont de Suert per tal que es puguin consultar.

Per la seva part, Núria Balada ha reclamat que cal reconèixer i posar en valor la feina i el paper de les dones a l’àmbit rural les quals durant segles han estat poc reconegudes. Per Balada les dones han tingut un paper essencial en el desenvolupament econòmic del nostre país.

En aquest sentit, el president del Consell Comarcal, Josep Lluís Farrero ha afirmat que cal seguir treballant a nivell comarcal les polítiques d’igualtat d’oportunitats des de diferents àmbits i  s’ha mostrat convençut que iniciatives com aquesta promouen l’apoderament de les dones mitjançant accions directes i transversals.

La tècnica del servei d’atenció i informació a la Dona del consell comarcal, Mercè Jiménez, ha explicat que, pel que fa al programa, s’han buscat perfils de dones amb vincles a la comarca perquè “actuïn d’estímul per a altres dones i els apropin noves realitats  i sensibilitats”.

Beneria

La jornada s’ha completat amb un taller sobre “La consciència en la felicitat” a càrrec de la psicòloga i coach Rebeca Bermúdez, una performance poètica per part de les artistes Sílvia Bel Fransi i Isabelle Laudenbach i un dinar popular.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 245 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×