L’OJC viatja a la Seu d’Urgell com a representant de la iniciativa Apropa Cultura a les Terres de Lleida

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

L’OJC viatja a la Seu d’Urgell com a representant  de la iniciativa Apropa Cultura a les Terres de Lleida

En la segona sessió d’enguany de la iniciativa social Apropa Cultura-OJC, que vol atansar la música a col·lectius especials de tots els racons del territori de Ponent, músics de l’OJC han ofert dos tallers-concert de musicoteràpia a la Sala Sant Domènech, a la capital de l’Alt Urgell.

Músics de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell han facilitat aquest matí a La Seu d’Urgell dos tallers de musicoteràpia en el marc de la proposta Apropa Cultura, de la qual l’orquestra n’és promotora a les Terres de Lleida. L’activitat consisteix a oferir  amb experiència sensorial i personal envers la música, conduïts per la musicoterapeuta  Pilar Planavila. Aquest taller queda complementat en aquest cas amb el Quartet Matisse, format per músics de l’OJC, que ha interpretat obres centrades en les necessitats específiques de cada grup de participants, a qui també donen l’oportunitat de viure la música de manera propera i estimulant en un entorn de proximitat i en un espai adaptat i accessible a tots els públics com és la Sala Sant Domènech.

Així, els grups que han pogut gaudir de la iniciativa han estat més d’una vintena de membres del Taller Claror, associació que promou les activitats i atencions de les persones amb diversitat funcional de la comarca; i la unitat d’afectats d’Alzheimer de la Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell.

La iniciativa té per objectiu fer gaudir de la música a través d’una experiència viva, facilitant la  participació de col·lectius en situació de vulnerabilitat en una activitat social i creativa.  Així, Apropa Cultura-OJC preveu realitzar més de 30 tallers per tot el territori durant aquest 2019, i comptarà per fer-ho amb diverses formacions musicals de l’OJC. Les següents sessions tindran lloc a Solsona, el pròxim dimecres 20 de març.

L’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida vol ser una orquestra al servei de la ciutadania i arribar a tots els racons del territori lleidatà amb propostes d’activitats inclusives i projectes integradors amb l’objectiu d’atansar la música també a tots els públics.

A tal efecte i amb la mateixa intenció, l’OJC proposa aquest diumenge un concert a l’Auditori en el qual comptarà amb la col·laboració sobre l’escenari de gairebé mig centenar de joves provinents de diferents col·lectius d’immigrants de la ciutat participant d’un cercle de percussió que s’intercalarà amb altres interpretacions de l’OJC.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 124 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×