Lleida Expo Tren

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×
LLEIDA EXPO TREN ES POSA EN MARXA AMB LLARGUES CUES DE VISITANTS DE TOT L’ESTAT 
 
Èxit de les visites al Pla de Vilanoveta per veure màquines i vagons històrics i els nous trens de la línia Lleida-la Pobla de Segur
 
El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Enric Ticó, ha fet “una valoració extraordinària” de la 7a edició del saló Lleida Expo Tren, certamen destinat a promocionar la cultura ferroviària que ha obert avui les portes amb llargues cues ja des d’abans de les deu del matí. Ticó ha qualificat la fira de “referent a Europa” i ha destacat la presència de visitants de tot l’Estat, de França i d’Alemanya.
 Lleida-Expo-Tren-1 Lleida-Expo-Tren-6
Ticó ha advocat perquè “Lleida es reivindiqui com a enclavament ferroviari potent” i ha explicat que FCG “està posant en marxa una nova idea de gestió ferroviària en la que el tren no és només un element de mobilitat, sinó també una interconnexió que posa en comú experiències culturals, lúdiques i gastronòmiques, l’anomenat projecte Turistren” 
 
Respecte als nous trens de la Pobla —les noves unitats s’han pogut visitar aquest matí als tallers del Pla de Vilanoveta—, Ticó ha explicat que són còmodes, estan adaptats a les persones amb mobilitat reduïda i “tenen una gran visibilitat per tal que el viatger per gaudir dels paisatges extraordinàries del Segrià , la Noguera i el Pallars Jussà”. Els combois disposen d’endolls per a carregar aparells elèctrics, uns sistema d’informació molt clar i una operativa més àgil de parades sota demanda (parades facultatives).
Lleida-Expo-Tren-4Lleida-Expo-Tren-9 
De la seva banda, tinent d’alcalde i regidor de Promoció i Gestió de l’Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa ha reivindicat una millora en l’estratègia de gestió ferroviària, amb una xarxa de trens més còmoda, sostenible i adaptada a les necessitats reals del territori. “A més del tram Lleida-Balaguer, que ara mateix tenim resolt amb els nous trens de la Pobla, cal treballar —en coordinació amb altres administracions estatals o autonòmiques— en línies de rodalies com la el Lleida-Binèfar-Montsó o la de Lleida-Tàrrega-Cervera”.
 
Larrosa creu que tant el transport de passatgers com el de mercaderies “tenen futur”, i ha incidit igualment en la importància de connectar Lleida amb el Corredor Mediterrani i amb el Corredor Central.
 
 
Visites a les instal·lacions del Pla de Vilanoveta

Cal remarcar també l’èxit de les visites desenvolupades aquest matí a les instal·lacions del Pla de Vilanoveta (Lleida), on l’Associació per a la Reconstrucció i Posta en Servei de Material Ferroviari Històric (ARMF) ha programat una jornada de portes obertes. Centenars de visitants del saló s’han desplaçat des de la Fira en el servei especial d’autobusos des de la Fira o en vehicle propi als tallers, on han pogut contemplar —i en alguns casos pujar— als vagons i a les locomotores conservades als tallers de l’associació (inclosos models “de gran valor patrimonial i únics a Europa” com la Garrafeta, Garratt, Cuco, Marilyn, Yeye’s i 1.000, entre d’altres).

Lleida Expo Tren se celebra del 12 i 13 de març als Pavellons 3 i 4 de Fira de Lleida amb 49 expositors comercials, 35 fabricants i marques representades i 32 clubs i associacions de Catalunya, de la resta de l’Estat i de França. El recinte firal alberga enguany 1.500 m2 de maquetes.

L’horari d’obertura de Lleida Expo Tren és de 10 a 20 h (dissabte) i de 10 a 14 h (diumenge). El saló està organitzat per la revista MásTren, i compta amb el patrocini de l’Ajuntament de Lleida.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 3,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 1.450 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×