El projecte “ Llavors d’oportunitats, sembrem ocupació al Pallars Jussà ”, de la cooperativa Alba Jussà, guanya el VI Premi Candi Villafañe

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

El projecte “ Llavors d’oportunitats, sembrem ocupació al Pallars Jussà ”, de la cooperativa Alba Jussà, guanya el VI Premi Candi Villafañe

El projecte “Llavors d’oportunitats, sembrem ocupació al Pallars” , de la cooperativa Alba Jussà, ha guanyat la IV edició del Premi Candi Villafañe, que convoca la Paeria en reconeixement a projectes que fomenten la igualtat d’oportunitats i està dotat amb 5.000 euros. Aquest projecte proposa la inserció laboral de persones amb diversitat funcional per mitjà de la recuperació de varietats tradicionals agroalimentàries de la zona del Pallars i la posada en marxa “d’una petita activitat econòmica d’elaboració d’un paquet d’aperitius saludables, originals, divertits i de varietats tradicionals”.

El jurat ha atorgat una menció especial a dos projectes més: “Conflicte i oportunitat: teatre socialitzador”, de l’Associació Anti-Sida de Lleida, i Salut Mental a la Feina, de l’Associació Catalana de Lluita contra l’estigma de la salut mental. El primer preveu la creació d’una companyia de teatre socialitzador amb persones que es troben en situació de vulnerabilitat i/o exclusió social i “Salut Mental a la feina” pretén lluitar contra l’estigma en l’àmbit empresarial, desenvolupant un servei per a directius de Recursos Humans que els permeti gestionar la diversitat de situacions mentals dels seus treballadors i treballadores.

El Premi Candi Villafañe vol donar visibilitat a les intervencions que generen una major consciència social sobre les necessitats i la feina feta i per fer en matèria d’igualtat d’oportunitats en qualsevol àmbit: infància i adolescència, igualtat de gènere, gent gran, persones amb discapacitat física i/o mental, persones excloses socialment o amb risc d’exclusió, etc. 18 projectes d’arreu de l’ Estat i de l’àmbit de l’ educació, inserció laboral, oci…han participat en aquesta edició del certamen i 140 projectes hi han concursat des de la seva primera edició. La principal novetat de la sisena edició del premi és que s’ ha establert una única modalitat que premia el millor Projecte d’intervenció a realitzar.

El Paer en cap, Fèlix Larrosa, que ha lliurat el premi Candi Villafañe, ha destacat que “Lleida és una ciutat que avança per ser una ciutat de valors, cívica, acollidora, sostenible i inclusiva” i ha recordat Candi Villafañe com un “clar exponent de com hauríem de superar situacions de desigualtat”. Per la seva banda, el tinent d’alcalde Xavier Rodamilans ha destacat que Villafañe va defensar “l’accessibilitat per a totes les persones”.

El premi és un record al desaparegut Candi Villafañe, com a persona solidària, sensible i lluitadora per les igualtats socials, i com un reconeixement a la seva tasca com a Regidor de l’Ajuntament de Lleida en l’àmbit de l’atenció a les persones.

L’acte de lliurament ha inclòs la conferència “Ningú és normal: la diversitat ens enriqueix”, a càrrec de l’escriptor i formador Daniel Gabarró.

Integren el jurat del Premi, Xavier Rodamilans de la O , que actua com a president del jurat i Regidor de Polítiques per als Drets de les Persones de l’Ajuntament de Lleida, Carles Alsinet. Director de la Càtedra d’Innovació Social de la UDL, Rosa Palau, Presidenta de la Federació Catalana del Voluntariat Social i Representant del Consell municipal de persones amb discapacitat, Olga Larrosa, Cap de la Secció d’Intervenció Social al Territori de la Diputació de Barcelona, Xavier Pelegrí, Professor del Departament de Geografia i Sociologia de la Universitat de Lleida, Toni Vilà, Professor del Departament de Pedagogia de la Universitat de Girona, Joan Santacana, Director de Serveis Territorials de Benestar Social i Família a Lleida de la Generalitat de Catalunya i Aida Cereijo com a secretària del jurat.

Han assistit a l’acte els pares de Candi Villafañe així com els regidors Joan Queralt, Paco Cerdà, Dolors López i José M. Córdoba.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 104 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×