El proper dissabte 7 d’octubre “Lo Llumener – Festival Pirinenc de Literatures Infantils i Juvenils” torna a omplir Sort de propostes literàries i teatrals

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

El proper dissabte 7 d’octubre “Lo Llumener – Festival Pirinenc de Literatures Infantils i Juvenils” torna a omplir Sort de propostes literàries i teatrals

Lo Llumener és un festival de petit format d’àmbit rural i de muntanya, que enguany celebra la seva 8a edició acollint experiències artístiques per apropar la literatura als infants i joves del territori.

El Festival dona forma a espais i propostes per tal que els més petits gaudeixin entre llibres, embolcallats de paraules, com una forma d’estimular el seu desenvolupament afectiu i intel·lectual i de propiciar la comunicació entre adults i infants, al voltant de l’art i la literatura.Miriam Colillas, ha estat l’encarregada d’il·lustrar el cartell del festival. Il·lustradora majoritàriament autodidacta i resident al Pallars, ha participat en nombrosos projectes de la comarca i en la publicació de diversos llibres. També en alguns espais de creació cooperatius, en l’elaboració de material didàctic i la difusió del paisatge natural i etnogràfic del Pirineu.

Lo Llumener persevera en la seva provocació lectora mitjançant una temàtica cabdal i clàssica, alhora que referent en la literatura, com son “Els Animals”. Durant la passada edició, els nens i nenes van compartir les seves propostes de temàtica per a la 8a edició i d’entre totes elles, “Els animals” va ser l’opció més aclamada.

D’aquesta manera, les activitats, tallers i propostes escèniques que es presentaran durant el dissabte, giraran al voltant dels animals, del seu hàbitat, de les diferents espècies i de tots aquells elements que hi tenen relació.

Al llarg del dissabte es podrà gaudir d’espectacles per a tots els públics amb companyies de referència vingudes d’arreu; amb la Petita Fira d’Àlbums il·lustrats, on enguany hi participen les editorials Joventut, Thule, Fulgencio Pimentel i Cambuleta. Amb tallers creatius, la ja tradicional Gimcana i activitats vinculades als animals; amb la decoració sorprenent del Carrer Major; I també la Biblioteca a cel obert on hi trobareu títols seleccionats de la temàtica d’enguany. Sense oblidar-nos de Lo Llumener per adults, que tal i com vam programar l’any passat, també es farà el divendres al vespre amb un concert teatralitzat.

Literatures Infantils
Festival Pirinenc de Literatures Infantils i Juvenils

A més a més,  enguany, Lo Llumener ha tornat a acostar les arts escèniques a les escoles de primària del Pallars Sobirà, convidant a tots els infants de cicle mitjà i superior el divendres a les 10.30h, al teatre “Els Til·lers” per gaudir de l’obra “Com gat i gos”.

Trobareu més informació sobre el Festival Lo LLumener i la reserva d’entrades a www.sort.cat/lollumener i seguint el següent enllaç tindreu accés al Programa actualitzat.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 327 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×