Els alumnes de 3er d’ESO de l’IES Morelló participen al Projecte Boscos de Muntanya per a Joves

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Els alumnes de 3er d’ESO de l’IES Morelló participen al Projecte Boscos de Muntanya per a Joves

Els alumnes de 3er d’ESO de l’IES Morelló han realitzat, durant la  setmana del 6 al 10 de maig, tasques de recuperació de camins i pastures a les Valls d’Àneu. L’alumnat d’aquest institut participa en la prova pilot del Projecte Boscos de Muntanya per a Joves que té per objectiu integrar aquest col·lectiu en els reptes de la conservació i la gestió del territori mitjançant estades de treball comunitari al bosc per tal d’aprendre de primera mà com és l’entorn natural i forestal de muntanya.

Els joves estudiants i els seus professors han col·laborat, d’una banda, en l’obertura del camí antic que anava d’Escalarre a l’ermita de Sant Roc i, de l’altra, en la recuperació de camins i pastures a la zona de València d’Àneu, en col·laboració amb ramaders locals (Casa Metó i Casa Serraire). És a través de l’acció directe i el treball amb les mans i sobre el terreny que es pretén conscienciar de la necessitat i la importància de conservar el bosc i el paisatge del Pirineu.

Per entendre el vincle de la ramaderia extensiva amb el manteniment del paisatge de muntanya, els alumnes van visitar la granja d’ovelles de Casa Serraire. La visita va servir perquè els joves vinculessin la feina, feta amb les seves pròpies mans, amb l’activitat ramadera i la necessitat de conservar el paisatge i la biodiversitat.

El Projecte Boscos de Muntanya per a Joves, que pretén involucrar centres educatius formals i centres educatius no formals, així com també altres agents de la comunitat educativa, s’ha organitzat conjuntament amb l’Associació Rurbans amb qui es comparteix l’interès de portar un pas més enllà la integració entre la societat rural i urbana i de posar en valor els ecosistemes de muntanya. El projecte té el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat.

l’IES Morelló
l’IES Morelló
FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,67 de 5 - 3 Vots
Carregant ... - 346 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×