Les estacions d’esquí lleidatanes valorades positivament

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

El 92% dels usuaris valoren positivament l’estada i les estacions d’esquí lleidatanes

Segons una enquesta que el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida ha encarregat a la Càtedra de Turisme d’Interior i de Muntanya

Dones i homes d’entre 30 i 65 anys procedents de Catalunya, que fan escapades de cap de setmana per anar a esquiar durant la temporada d’hivern, que s’allotgen en segones residències i hotels, i que valoren positivament la seva estada i les estacions d’esquí lleidatanes.Aquest és el perfil majoritari dels esquiadors que visiten els 11 complexos hivernals del Pirineu lleidatà, segons el resultat del nou estudi que la Diputació de Lleida, a través del seu Patronat de Turisme, ha encarregat a la Càtedra de Turisme d’Interior i de Muntanya per disposar de noves dades actualitzades sobre el sector. Aquest estudi porta per títol “Enquesta qualitativa sobre el turisme d’esquí al Pirineu de Lleida. Temporada d’hivern 2014-15”.

Aquest estudi pretén obtenir un coneixement més qualitatiu del turisme d’esquí lleidatà, que vagi més enllà de la relació de forfaits venuts i permeti conèixer les motivacions i característiques dels esquiadors.

L’estudi s’ha basat en una enquesta de 1.200 turistes i visitants durant la temporada d’hivern 2014-15 al Pirineu lleidatà i la Val d’Aran.

Un dels resultats més destacats de la mateixa indica que el 92% dels esquiadors valoren com a molt bé (56%) o bé (36%) la seva estada i les estacions d’esquí lleidatanes.

L’impacte directe i indirecte de l’esquí supera els 203 M€ al Pirineu lleidatà i la Val d’Aran

El resultat de l’enquesta indica que els ingressos directes per la venda de forfaits durant la temporada 2014-2015 (en la que es van vendre 1.163.000 forfaits) van suposar uns 29 M€.

No obstant això, la despesa directament relacionada i que repercuteix al territori va arribar als 203 M€. Aquest fet suposa que cada esquiador va destinar com a mitjana 174 euros a la pràctica d’aquest esport d’hivern.

Aquests recursos tenen, per tant, un impacte important en les economies i en les estructures laborals de nombroses localitats dels Pirineus lleidatans i de la Val d’Aran.

A aquest impacte econòmic directe i indirecte del turisme d’esquí cal valorar els efectes induïts a la resta de sectors econòmics. L’estudi estima que aquest impacte arriba als 373 M€, si bé cal aclarir que una part repercuteix a Lleida i una altra part als llocs d’origen dels esquiadors i també en les rutes que utilitzen els esquiadors per arribar-hi.

El 42% esquia durant els caps de setmana de la temporada d’hivern

Pel que fa a la pràctica d’aquest esport, el 42% dels esquiadors ho fa durant els caps de setmana de la temporada d’hivern, mentre un 32% ho fa durant el període de Nadal i un 26% coincidint amb les vacances de Setmana Santa.

El mateix estudi determina que un 17% esquia més de 10 cops o cada cap de setmana de la temporada, davant del 33% dels esquiadors que van manifestar que era el primer cop que practicaven aquest esport o que només anirien una única vegada a esquiar. Un 25% va indicar que esquiava entre 2 i 3 cops durant tota la temporada.

Remuntadors_estacio_esqui

El 92,4% són turistes que pernocten una mitja de 3 nits i la majoria s’allotgen en segones residències i hotels

La temporada d’hivern 2014-15, el 92,4% dels esquiadors eren turistes que varen pernoctar una mitjana de 2,9 nits per esquiador, davant del 7,6% que eren excursionistes.

Els esquiadors que van esquiar a les estacions lleidatanes i van fer com a mínim una pernoctació, ho van fer en un 39% en segones residències; en un 36% en hotels, hostals i pensions; en un 14% en habitatges de familiars i amics i en un 7% en apartaments de lloguer.

Majoria d’esquiadors catalans, però augmenten els de la resta de l’estat i estrangers

El 51% dels esquiadors que visiten les estacions lleidatanes són catalans, amb un 24% de Barcelona i un 20% de la resta de comarques lleidatanes. Cal destacar que el 33% provenen de la resta de l’estat espanyol i un 16% són estrangers, la qual cosa demostra la notable capacitat d’atracció de turistes de fora del país que tenen les estacions d’esquí lleidatanes.

Pel que fa a les edats, el 51% dels que van participar a l’enquesta tenien entre 30 i 65 anys, un 30% el conformaven els menors de 18 anys i un 18% se situaven entre els 18 i els 30 anys.

La principal activitat complementària, visitar els pobles propers

Un 39% dels esquiadors visiten els pobles més propers a les estacions d’esquí com a activitat turística complementària a la de l’esquí, un 17% més visita diferents poblacions per dur a terme compres i un 27% pràctica com a activitat turística complementària el senderisme, el turisme actiu i altres esports.

Segons els promotors de l’enquesta aquest estudi ratifica la importància del turisme d’esquí per a l’economia de bona part de les poblacions del Pirineu i la Val d’Aran, així com la notable capacitat de captació d’esquiadors d’altres territoris que tenen les estacions d’esquí lleidatanes.

La Diputació de Lleida col·labora amb la Universitat de Lleida (UdL) per al desenvolupament de la Càtedra de Turisme d’Interior i de Muntanya amb una aportació anual de 30.000 euros.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 1.578 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×