L’AECC Lleida cancel·la la 21 edició de les Colònies d’estiu per a nens amb càncer a la Val d’Aran

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

L’AECC Lleida cancel·la la 21 edició de les Colònies d’estiu per a nens amb càncer a la Val d’Aran

  • L’equip mèdic de les Colònies afirma que una de les impossibilitats és que els nens “són especialment sensibles (immunodepremits)”.

Per primer cop en 20 anys, l’AECC – Catalunya contra el Càncer de Lleida es veu obligada a cancel·lar les Colònies d’estiu aecc a causa de la pandèmia que la societat està patint per la COVID-19.

La 21 edició de les Colònies estaven programades del 19 al 26 de juliol a la Val d’Aran. L’equip mèdic de les Colònies explica que els motius principals per la seva cancel·lació són:

  • Risc de noves onades de contagi sense tenir tractaments o vacunes segures.
  • Incertesa sobre les opcions d’autorització sobre activitats d’oci i de concentració de persones en un mateix espai.
  • Els beneficiaris de les Colònies, nens d’entre 7 i 15 anys, són especialment sensible (immunodeprimits) i, per tant, dificultat afegida en cas d’afectació.
  • Els nens i monitors voluntaris són procedent de múltiples llocs que disminueix la possibilitat de control efectiu davant el contagi.
  • Mantenir les mesures de prevenció (distància entre persones, materials de protecció,…) obligatòries, fan que es perdi el sentit de Colònies: convivència, relació inter-personal, sentiment grupal.
  • Incertesa sobre elements de logística com el mateix Alberg Era Garona (on s’allotgen Colònies), viatges d’avió, viatges en tren, activitats disponibles previstes en el programa,… no garantides de moment.
  • Necessitat urgent de recursos per a demandes socials derivades de la situació actual i que poden tenir suport amb el pressupost no executat de les Colònies.

Per últim, tot l’equip implicat en les Colònies afirma que continuaran treballant perquè la pròxima edició, el 2021. tingui “l’energia sumada de les dues edicions”.

D’altra banda, l’Associació continua treballant a través dels seus canals remots (digitals i telefònic) per a poder continuar atenent els beneficiaris dels seus serveis. El telèfon gratuït d’Infocàncer (900 100 036) continua operatiu les 24 hores del dia els set dies de la setmana.

les Colònies
FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 66 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×