L’Associació Marxa Nòrdica Cadí-Pirineus proposa 3 nous reptes d’excursionisme per l’Alt Urgell amb 10 rutes diferents

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

L’Associació Marxa Nòrdica Cadí-Pirineus proposa 3 nous reptes d’excursionisme per l’Alt Urgell amb 10 rutes diferents

L’Associació Marxa Nòrdica Cadí-Pirineus ha organitzat la segona edició de la proposta ‘Explorem l’Alt Urgell. 3 Reptes d’Excursionisme’ que s’adreça als aficionats a la marxa nòrdica que els hi agradi caminar per la muntanya i tinguin fosn físic. ‘Explorem l’Alt Urgell 2019’ ha estat presentant aquest matí en roda de premsa pel president de l’Associació Marxa Nòrdica Cadí-Pirineus, Albert de Gràcia, i el tècnic del Servei d’Esports de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Sergi Teba.

En la seva intervenció De Gràcia ha explicat que aquesta segona edició dels reptes de l’Alt Urgell vol continuar descobrint a peu tot fent marxa nòrdica “una comarca fascinant del Pirineu”. Després dels reptes del 2017 amb les rutes imprescindibles de l’Alt Urgell, en aquesta segona edició l’Associació de Marxa Nòrdica Cadí-Pirineus proposa 10 sortides diferents per la comarca alturgellenca “Són deu sortides espectaculars per arribar fins a racons poc coneguts, però d’una bellesa aclaparadora i sorprenent”, ha remarcat Albert de Gràcia.

Per la seva part, Sergi Teba, que ha agraït la tasca d’aquesta associació esportiva de fer conèixer millor el nostre territori tot fent marxa nòrdica, ha informat que en aquesta edició d’Explorem l’Alt Urgell el Servei d’Esports de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell hi col·labora posant a disposició dels participants el transport en algunes d’aquestes rutes.

‘Els dominis de Sant Quiri’, aquest diumenge 24 de febrer

Explorem l’Alt Urgell. 3 Reptes d’Excursionisme s’inicia aquest pròxim diumenge 24 de febrer amb l’excursió ‘Els dominis de Sant Quiri’ -que s’inclou en el repte de rutes temàtiques- sortirà de Noves de Segre, caminat de manera circular per visitar roures centenaris, pobles amb encant, ermites i l’emblemàtic cim del Sant Quiri, tot recorrent camins antics i corriols de muntanya.

La temàtica dels 3 reptes d’excursionisme per l’Alt Urgell

Val a dir que la proposta per ‘explorar’ l’Alt Urgell consta de 3 reptes temàtics diferents: el repte dels cims (5 sortides), el repte travesses (3 sortides) i el repte de les rutes temàtiques (3 sortides), amb un total de 10 excursions.

El repte dels cims “Tocant el cel” inclou la sortida fins a Coscollet, a Coll de Nargó, el gran mirador del Prepirineu (dissabte 16 març); L’Oratori, coves de l’Ormini i grans partes verticals (diumenge 14 abril); Valls del Monturull, paratge alpí sorprenent (dissabte 21 setembre); i Serra del Verd, el gran mirador del Pedraforca (dissabte 5 octubre).

El repte de les travesses, sortides de llarga distància, proposa tres excursions: L’Escanyabocs, gran travessa de 25 quilòmetres a peus del Cadí (diumenge 19 maig); Sant Joan de l’Erm a Os de Civís, una espectacular sortida per la vall de Santa Magdalena (dissabte 1 juny); i Travessa pel Cadí desconegut que recorrerà l’extrem de ponent de la Serralada del Cadí, per camins desconeguts (dissabte 20 juliol).

El repte de les rutes temàtiques, on els participants viuran increïbles experiències a la natura, inclou a més a més de la sortida d’aquest pròxim diumenge pels dominis de Sant Quiri, dues sortides més. La sortida que tindrà lloc dissabte 13 de juliol per gaudir de la lluna plena al Pic de l’Orri, una nit de sensacions des d’un dels millors miradors del Pirineu; i el divendres 16 d’agost per gaudir d’una nit màgica també de lluna plena al cim del Cadí.

Per a més informació de les sortides i inscripcions es pot consultar al web www.nordicwalking.cat

Participants, premis i col·laboradors

La primera edició de l’Explorem l’Alt Urgell. 3 Reptes d’Excursionisme, celebrada durant l’any 2017, va compta amb la participació de prop de 200 persones. Albert de Gràcia ha remarcat que en l’edició 2019 “esperem encara més participació, ja que comptem amb l’al·licient que algunes de les rutes disposarem de transport gratuït”.

Com en l’edició anterior, també es repartiran premis als seus participants. Concretament les persones que finalitzin tots els reptes s’emportaran un fantàstic lot de productes de les empreses i institucions col·laboradores.

Explorem l’Alt Urgell 2019. 3 Reptes d’Excursionisme compta amb la col·laboració del Servei d’Esports de l’Ajuntament de la seu d’Urgell, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Salomon, Taurus, Menja’t l’Alt Urgell i IDAPA.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 139 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×