L’Alta Ribagorça acull la presentació dels programa Esport Blanc que beneficiarà dos mil alumnes de 51 centres escolars del Pirineu

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Google+ 0 Facebook 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

L’Alta Ribagorça acull la presentació dels programa Esport Blanc que beneficiarà dos mil alumnes de 51 centres escolars del Pirineu

La presentació de la cinquena fase del programa Esport Blanc Escolar 2017-2018 beneficiarà a 2.050 alumnes de les 9 comarques del Pirineu (900 a l’Alt Pirineu i Aran), donant cobertura al 100% dels centres escolars públics  i suposarà una inversió de 460.000 euros.

Ahir al matí es va fer la presentació del programa oficial a la seu del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça en un acte presidit pel president, Josep Lluís Farrero i que ha comptat amb la participació de Mariona reiaxch, inspectora de departament d’Ensenyament a Lleida; Gerard Sabarich, diputat de la Diputació de Lleida; Oscar Cruz, president de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern;  Joan Ubach, president de l’Agrupació Territorial de Consells Esportius de Lleida  i  Joan Segura, representant territorial a Lleida de la Secretaria General de l’Esport.

El programa “Esport Blanc Escolar”, iniciat al 2013, proposa una activitat de formació poliesportiva en esports d’hivern que s’incorpora al marc curricular de l’assignatura d’Educació Física i dirigit a l’alumnat dels cursos de 3r i 4t de primària (8-10 anys). Al llarg de 8 sessions (de gener a març),  els alumnes practicaran 3 sessions d’esquí alpí, 3 d’esquí de fons i 2 de surf de neu (“snowboard”) de forma progressiva, de manera que tots els alumnes puguin realitzar aquesta activitat durant dos cursos escolars. A més a més, per primer any es farà una trobada lúdico-competitiva a les estacions de Baqueira Beret i la Molina per a tot l’alumnat de 4rt de primària que finalitza la seva participació al programa.

En l’edició d’enguany  els centres ZER Alta Ribagorça, ZER Pallars Jussà i el CEIP Sant Jordi d’Oliana s’incorporen al programa.  En total pel que fa a Lleida hi participaran enguany 6 comarques, 20 centres escolars (7 ZER’s i 13 escoles) i 909 alumnes de 3r i 4t de primària.Joan Segura, representant territorial de l’Esport, ha destacat que amb aquestes incorporacions es dona per cobert el 100% de les escoles públiques del Pirineu. De cara al 2019, es pretén ampliar el pressupost per cobrir els  9 centres concertats que queden pendents d’adherir-se i que degut a la falta de finançament no ha estat possible.

Mariona Reixach, inspectora del departament d’educació ha explicat que com a novetat s’incorpora un diari individual de sessions on l’alumne podrà explicar el seu aprenentatge i quines han estat les sensacions i es convertirà en una eina d’avaluació i anàlisi per a docents i tècnics.

El president de la Federació Catalana d’Esports d’Hiverns, Oscar Cruz, ha destacat la importància que institucions d’àmbit molt divers treballin per un únic objectiu: impulsar la iniciació i el coneixement dels esports d’hivern en la població infantil, fent una atenció especial a les comarques pirinenques. Per Cruz aquesta iniciativa ajudarà disposar d’un planter important d’esquiadors que en un futur podran competir i ser un referent en el camp esportiu tenint present la candidatura del Pirineu als Jocs d’Hivern Olímpics.

Foto-Grup

Altres novetats que s’incorporen són el conveni amb Diputació de Lleida per cobrir les despeses de transport  en els centres de la província i  el cost de 20 euros per família (fins ara es pagava 25€ aquells infants que no tenien material i era gratuït per la resta) per sufragar els 176€ de cost real per a cada infant.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Loading... - 197 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Google+ 0 Facebook 0 LinkedIn 0 0 Flares ×