L’accident d’un camió bolcat a Arén de Noguera talla durant hores l’accés a la Val d’Aran

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Google+ 0 Facebook 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

L’accident d’un camió bolcat a Arén de Noguera talla durant hores l’accés a la Val d’Aran

El sindic d’Aran Carlos Barrera manifesta que el transit massiu de vehicles de gran tonatge a la N-230 és incompatible amb l’accés de turismes a les comarques del Pirineu de Lleida

Ahir dijous a les 12’30h s’ha produït  l’accident d’un camió al Km. 104 de la N-230 entre Arén de Noguera i la boca sud del túnel de Vielha, en el que el camió ha resultat bolcat, provocant un tall de transit en ambdós sentits de la marxa que ha tallat la carretera d’accés a la Val d’Aran durant hores.

El sindic d’Aran, Carlos Barrera, ha manifestat que, la reiteració d’accidents de vehicles de transport pesat a la N-230 fa que aquesta via hagi arribat al punt del col·lapse, ja que suporta el pas de més de 500 camions de grans dimensions diàriament, i això la fa incompatible amb el transit de turismes que s’adrecen a un destí turístic del Pirineu per aquesta via de comunicació.

Fa uns mesos el sindic d’Aran va assistir a una reunió a la Diputació de Lleida, convocada per les Diputacions de Lleida i Osca, on els assistents van posar de manifest la preocupació per la inseguretat vial d’aquesta carretera en aquest tram i la incompatibilitat de la densitat del transport pesat per la carretera amb l’accés a la part del Pirineu que majoritàriament te els seus ingressos basats en els serveis i el turisme.

A partir d’aquesta reunió el Conselh Generau d’Aran va prendre la decisió d’encarregar un estudi de millora d’aquest tram de la N-230 (Arén- boca sud del túnel de Vielha), sobretot buscant trams per a la construcció d’un tercer carril per al transport pesat per possibilitar els avançaments de turismes sense posar en risc la seva seguretat.

Aquest projecte es troba hores d’ara en una fase molt avançada de redacció per presentar -lo abans de finals de setembre als Serveis Tècnics de la Diputació de Lleida amb la demana al president de la Diputació de convocar una nova reunió amb els representants de tots els municipis afectats, per aconseguir que la proposta compti amb el vist i plau per donar-li trasllat al Ministerio de Fomento.

Aquesta proposta planteja minimitzar l’impacte ambiental, optimitzar els trams on la construcció del tercer carril representi una inversió sostenible i generar trams de seguretat d’avançaments per evitar l’actual estrès i nerviosisme dels conductors de turismes que han de suportar molts kilòmetres circulant darrera d’un o diversos vehicles de gran tonatge sense trobar el moment de poder los avançar amb les suficients garanties de seguretat.

El síndic d’Aran, Carlos Barrera, ha afegit que “La freqüència d’accidents de vehicles pesants ens fa dir amb tota rotunditat, que aquest tram de la N-230 és absolutament incompatible amb un accés del segle XXI als territoris del Pirineu de Lleida”.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Loading... - 183 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Google+ 0 Facebook 0 LinkedIn 0 0 Flares ×