LA PAH DELS PALLARS

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

La PAH dels PALLARS

PHAPlataforma d’Afectats per la Hipoteca.
Si que es pot!!
 
L’any 2013 la situació al Pallars no era molt diferent a l’actual; Les i els habitants d’aquestes comarques ens trobem afectades per escasses ofertes i oportunitats laborals, moltes d’elles condicionades a l’estacionalitat del món de l’esquí principalment, els salaris que percebem són baixos i precaris i el preu dels productes i els impostos han incrementat en tots els àmbits de la vida quotidiana. L’atur i les prestacions són minses i s’acaben, ens afecten les retallades en pilars tant importants com l’educació i la sanitat, … a més a més d’escoltar a totes hores les paraules crisis, corrupció … i sentir com anem perdent els drets pels que tant van lluitar els nostres pares i avis.
 
En aquest context, persones compromeses amb els moviments socials i sobretot persones afectades per aquesta situació crítica varem començar a expressar el nostre malestar, precarietat, por, angoixa…i decidirem fer alguna cosa per canviar la direcció que estava prenent les nostres vides, i la nostra llar. De la valentia i necessitat de compartir angoixes i problemàtiques, es va gestant el pensar si que és pot, es va gestant el lluitar per la llar… i es crea a l’abril del 2013 la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca al Pallars; la  PAH Pallars.
La PAH Pallars la formem persones afectades per processos hipotecaris, tant en fase de ser conscients que aviat ja no podrem pagar la hipoteca, ja no la paguem, ja hem rebut cartes i avisos que ens desnonaran, ens han subhastat la casa, ens han desnonat…les situacions són múltiples i diverses… . A la PAH Pallars, també hi formem part persones que volem donar suport, informació, acompanyar… a les persones que volen lluitar i sortir d’aquestes situacions amargues.
 
El funcionament de la PAH  Pallars es basa en les assembles i l’ajuda mútua. En les assembles s’exposen els casos nous i els que estan en seguiment, s’exposen angoixes, malestars, opcions a realitzar, dubtes, s’organitzen tasques a fer, accions…. i també s’exposen i expressen alegries. Es tracta d’aportar les nostres experiències i coneixements per ajudar-nos entre nosaltres i actuar de forma col·lectiva davant les entitats bancàries, davant l’abús que esta suposant per les famílies hipotecades el no poder fer front a la seva Hipoteca.
Des de la PAH Pallars creiem en el si que és pot! com a motor positiu i actiu per generar canvis a les situacions que vivim.
 
Des de la PAH escoltem, expressem, negociem amb Bancs i Caixes, parlem amb ajuntaments, Consells Comarcals, Serveis Socials, etc, però no ho fem sense tu, ho fas amb nosaltres, ho fem entre tots, col·lectivament. La PAH Pallars és una plataforma, un col·lectiu apartidista,  ciutadà, obert, horitzontal i gratuït. I les assemblees són el primer esglaó d’aquesta Plataforma, a traves d’elles s’articulen les accions de caràcter nacional i estatal i és en l’assemblea on acudeixen els i les afectades i els interessats i interessades en col·laborar.
Portem quasi un any de funcionament amb 20 casos sobre la taula, i hem aconseguit 2 dacions en pagament, una condonació del deute, una carència de 5 anys de bones pràctiques, una refinanciació amb quota més baixa, 2 lloguers socials i la resta de casos estan en negociacions avançades amb les diferents entitats. Des de la PAH Pallars s’ha creat la PAH Alt Urgell i formem part de la coordinadora de PAHS Lleidatanes i Catalanes.
 
A més a més des de la PAH Pallars,  conjuntament amb  col·lectius de l’Ateneu la Pigassa de la Pobla de Segur oferim un banc d’aliments i rober gratuït. Aquest mes de gener hem presentat als Consells Comarcals i ajuntaments una proposta de moció relacionada amb que les entitats bancàries i financeres paguin multes per les vivendes buides. La feina es molta i ens queda molt per fer!
 
Més informació: PAH PALLARS.
Assemblea quinzenal: Els dijous a partir 19h a l’Ateneu la Pigassa
C/ Indústria, 5 – La Pobla de Segur
Telèfon: 626070961     Facebook
 
La zona on intervenim són el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, la Vall d’Aran i l’Alta Ribagorça
 
Atrevim-nos a expressar i canviar l’angoixa per la lluita per una vivenda digna!
Atreveix-te a participar i  a nodrir-nos mútuament d’ informacions i experiències!

Involucrats amb la comarca, amb el territori, amb la nostra vida!

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,88 de 5 - 16 Vots
Carregant ... - 2.393 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×