José López Munuera…Un home que s’avança al seu temps

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

José López Munuera…Un home que s’avança al seu temps

pompier2Amb aquest article els Pompiers, els Radioaficionats d’emergència R.E.M.E.R i tots els radioaficionats en general de la Val d’Aran, volen retre un petit homenatge al Pepe EA3AMG, present en el record de tots els que el van conèixer i del qual volen fer participes a tothom.
Fill de pares emigrants procedents de la província d’Almeria, José López Munuera, neix a Arignac – França, on residí fins als 2 anys, a partir dels quals tornà a la Val d’Aran on va passar la resta de la seva vida. Casat i amb tres fills, compaginà el seu treball d’hostaleria amb el seu interès pel benestar i la seguretat dels habitants de la Val. La qual cosa el portà a ser el fundador i responsable a la Val
d’Aran dels POMPIERS voluntaris. Dels Radioaficionats d’emergència R.E.M.E.R i dels Radioaficionats.
Conegut familiarment pel nom de “Pepe” va ser una persona carismàtica i d’un gran cor. Gran apassionat de les ones, aconseguí despertar i captivar l’interès de moltes persones vers la radio. Amic de tothom, mai va negar l’ajut i el consell a tot el qui li va demanar. Era un home inquiet, ple d’idees, incansable, valent i obert a donar pas a les noves generacions… Va fer descobrir i funcionar un món nou a la Val d’Aran.
pompier1Morí a l’edat de 63 anys en un accident, mentre reparava un cable d’alimentació en el Tuc del Port de Vielha.
El Tuc del Port de Vielha és un cim muntanyós de 2.606 m. d’altitud on està emplaçat el R-3 de la Vall d’Aran anomenat afectuosament “EL PAJARITO DE LAS NIEVES” el repetidor de radioaficionats que uneix la Val d’Aran amb la resta del país i que durant la major part de l’any està cobert per la neu.
El 2òn. fi de setmana de setembre des de les 6 de la tarda de dissabte fins les 12 de la nit i de les 8 del matí del diumenge a les 2 del mig dia es durà a terme un “Concurs de Radioaficionats de les Comarques de Catalunya” que es celebra cada any en memòria del Pepe i que consisteix en connectar amb la resta de comarques de Catalunya.
El 7 de juliol es va portar a terme a la Val d’Aran un Exercici de Protecció Civil, en homenatge al Pepe en el 10 aniversari de la seva mort. Allí es van trobar POMPIERS de la Val d’Aran, col·laboradors de la REMER, socis de la URE i simpatitzants que disposaven d’equip radiotransmissor i es va fer entrega d’una placa commemorativa a la família.
Tots recorden que durant 12 anys el Pepe, a diari, saludava pel matí:
“EA3AMG en freqüència. Bona nit. ¿On esteu?”.
Era el seu bon dia afectuós.
Fotografies facilitades pels Pompiers de la Val d’Aran i informació dels Radioaficionats de la Val d’Aran i de REMER de la província de Lleida, als quals agraïm la seva col·laboració.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 5,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 2.032 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×