Les Jornades de Teologia començen avui a La Seu d’Urgell parlant del sentit de la vida

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Les Jornades de Teologia començen avui a La Seu d’Urgell parlant del sentit de la vida

Prop de 140 mestres i professors de religió, agents de pastoral i catequistes participen en la trobada entre el 29 i el 30 d’agost.

Jornades de Teologia “El sentit de la vida. Estimar a fons”, és el tema escollit per la formació enguany de professors i mestres de religió, catequistes, agents de pastoral de la salut i de joventut, de Càritas, sacerdots i religiosos del Bisbat d’Urgell, aplegats des d’aquest matí i fins demà a la tarda, a la sala Sant Domènech de La Seu d’Urgell.

L’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives, ha obert les jornades, després de la benvinguda del Delegat d’Ensenyament, Mn. Pepe Chisvert, amb un parlament als més de 140 inscrits en aquesta trobada, provinents de diversos punts de la diòcesi d’Urgell, i també des de Lleida, Barcelona, i del gironès. Ha agraït als ponents el tema triat, assenyalant que es una questio molt important perque els cristians estan cridats a donar raó de l’esperança que dóna l’amor. Per Mons. Vives és l’amor en si mateix el motiu per trobar el sentit de la vida. Tot citant el gran reformador del segle XI, l’Abat Bernat Claravall, (formulador dels principis de la mística), quan dèia “estimo per estimar”, ha parlat del valor d’estimar a fons i al final, estimar per estimar.

La Jornada treballarà amb una pregunta que és inherent a la condició humana: tot sovint ens interroguem per la raó de la nostra existència, pel sentit de la nostra entrega, el nostre treball, les nostres relacions, per allò que fa que la vida de cadascú sigui valuosa.

Begoña Roman i Francesc Torralba, doctors en filosofia, tracten des de diversos punts de vista els temes plantejats.

La primera en parlar-ne ha estat la Vicedegana de la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona, la Dra. Begoña Roman, que ha iniciat les ponències parlant de com vèncer la societat del desànim.

Ha associat la societat del desànim amb la manca de vitalitat i la manca de ganes de viure. Ha explicat els trets que carateritzen la societat del desànim. Una societat que és fruit d’un indivdualisme real i d’una concepció antropològica de l’èsser humà que neix amb Thomas Hobbes, al segle XVII. Es tracta de la creació d’un home autosuficient , fet a si mateix, que no deu res a ningú, que no agraeix res a ningú, i que vol alliberar-se de qualsevol deute que amenaçi la seva llibertat. I per tant, no és capaç de fer aliançes basades en la confiança i en l’amor, sinò que fa contractes en els seus projectes de vida.

Per Begoña Roman, cal superar la desorientació en la que vivim assumint-la i encarant els riscos, és a dir els errors. Recercant el camí, cada individuu comença des de zero, però és acompanyat per a d’altres relats humans que ens ajuden a triar, que la persona troba coratge per trobar l’orientació i el camí. Ha acabat concloent que la vida és una recerca de la vida bona, un pelegrinatge compartit.

Al llarg de la jornada, també tractarà de la recerca de sentit en la història de la filosofia, i de com transformar el món a travès de l’ètica i del sentit.

Demà, el Dr. Francesc Torralba, el coordinador de la Jornada, tractarà en profunditat la voluntat de sentit, el sentit de la vida a la llum de l’Evangeli, i acabarà argumentant per què el sentit de l’amor és donar-se a fons perdut. Per què no hi ha respostes a la qüestió del sentit, ni algoritme matemàtic que tingui la resposta. La fe cristiana ofereix una resposta clara i nítida a la pregunta del sentit: estimar a fons i donar-se als altres sense limits.

Jornades de Teologia
Jornades de Teologia

Aquesta tarda, a les 18:00h, els assistents a la Jornada participaran en l’Eucaristía, presidida per Mons. Vives, a la l’església dedicada a la Immaculada al Seminari d’Urgell, en la que lliurarà la Missió als professors de religió pel curs lectiu que ara comença.

Si voleu fer declaracions amb els ponents i amb el Delegat d’Ensenyament, recordeu que les ponències del matí acaben a les 14:00 i que estaràn disponibles aleshores o a partir de les 15:45 a la Sala Sant Domènech de La Seu d’Urgell

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 147 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×