JORDI MARCO SAUQUET actiu del Pirineu de Lleida

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Jordi Marco Sauquet – Salut, curtiment i Non-stop
El bloc de les meves rutes:
http://fanaticsdelnonstop.blogspot.com.es/
totimarco83@gmail.comC-pjor

Bones, sóc en Jordi Marco i visc a Gerri de la Sal. El meu poble està situat a les portes del Pallars Sobirà, d’on puc gaudir ben a la vora, de l’alta muntanya. Com a bon pallarès disfruto de la natura i de l’entorn, i és on precisament gaudeixo practicant les meves aficions. El primer contacte que vaig tenir amb la muntanya va ser amb la caça major, on realment passava les hores caminant amb els gossos. Cap als setze anys la caça era l’afició de l’hivern, i a l’estiu ho era la btt. Aquells anys no eren competitius, sinó que el més important era conèixer la comarca i intentar seguir el grup, ja que em feia un fart de pedalar per no quedar-me enrere!!

Cap als 22 anys, el meu amic Ricard Tort, em va portar a la meva primera cursa de btt. Tot i la meva inexperiència em vaig sentir molt bé sota la pressió i els nervis. L’ambient, amb els participants, la quantitat de bicicletes juntes, i els ànims de la gent em van motivar a seguir fent curses. Estava motivat però quan va arribar l’hivern les mans i els peus ho passaven fatal, així que un bon dia vaig deixar la bici a casa, i vaig sortir a córrer. Allò em va agradar!! A partir d’aleshores, vaig combinar les dues disciplines fent duathlons. Això em va animar a recuperar camins antics de la zona on visc, per mi i per a tothom que volgués córrer o anar en btt, pel Baix Pallars.Un dia vaig saber que al poble del meu pare, a Àreu, feien un kilòmetre vertical per primera vegada. La Cuita al sol consisteix en sortir de la plaça del poble i intentar arribar al cim del Monteixo sense que t’atrapi l’ombra. Vaig comprovar que en aquesta modalitat treia bons resultats!!

A partir d’aquella temporada vaig començar a deixar de banda la bicicleta i a centrar-me en el córrer. Practico vàries modalitats: Kilòmetres Verticals,  mitges maratons, maratons de muntanya i aquest 2.012, per primera vegada, he participat en una ultra-trail com la Matxicots ( més de 80 km!!). En aquest tipus de curses aprens realment què és patir i els teus límits, però alhora gràcies als amics tot es fa possible.

Tots sabem que la competició requereix temps i esforç: s’ha d’intentar combinar-ho amb la família, la parella i els amics. Però sobretot amb la feina, perquè és el què em sustenta per poder pagar-me les despeses d’aquest esport. Ara per ara hi ha poques persones que puguin viure només de l’esport…
C-pjor2
Cal recordar que avui en dia no hi ha guanyadors ni perdedors, sabem que els qui quedaran primers hauran estat millor entrenats i hauran dut una millor estratègia però els que arribaran últims també hauran posat molt de sacrifici i temps, per tant, el fet d’arribar a la línia de meta és un premi per a tots.

Ara bé, tot té la seva cara amable. A l’esforç i el dia a dia surten els resultats: enguany he aconseguit el Sots-campionat de Catalunya de Kilòmetres Verticals en categoria absoluta i el Campionat en categoria sènior, com a més destacats. Però això per a mi no és el millor: sinó que són aquelles estones i vivències compartides a la natura, amb els companys de curses i entrenaments.  Aquest és precisament el motiu, pel qual formo part del grup de corredors de l’AEP- Runners Pallars. Gràcies a tot aquest conjunt, realment gaudeixo del món del córrer i animo a tothom perquè ho practiqui!!
Au,salut i gasssssssss!!!C-pjor1

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,75 de 5 - 16 Vots
Carregant ... - 2.085 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×