UN JOC MISTERIÓS DÓNA EL TRET DE SORTIDA ALS ACTES DEL DIA DELS MUSEUS

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

UN JOC MISTERIÓS DÓNA EL TRET DE SORTIDA ALS ACTES DEL DIA DELS MUSEUS

La Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran plantejarà el proper dilluns un enigma a través de xarxes socials: el #DIMisteri2018

La Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran inicia aquest dilluns els actes de celebració del Dia Internacional dels Museus (DIM), que se celebra anualment el 18 de maig, amb el plantejament d’un enigma virtual que, seguint el hashtag #DIMisteri2018, s’adreçarà als usuaris de les xarxes socials. En aquest joc ludicocultural cada museu publicarà unes imatges a les xarxes “informant” sobre un fet misteriós relacionat amb les respectives col·leccions. A partir d’aquí, els usuaris hauran d’esbrinar què està passant a cada museu i quina connexió s’ha establert entre els museus de la xarxa.  

Amb el lema de “Museus hiperconnectats: nous enfocaments, nous públics”, el plantejament del DIM d’enguany respon al fet que les noves tecnologies permeten als museus arribar més enllà del seu públic habitual, presentant les seves col·leccions d’una forma diferent i totalment innovadora. Per tal de promoure les connexions entre museus i les noves formes de comunicació amb els usuaris, els museus de la xarxa promouran un joc virtual.

Aquesta serà una de les activitats principals de l’agenda d’actes del DIM, la qual es desenvoluparà durant tota la setmana del 14 al 20 d’aquest mes, amb especial interès en el dia 18. Una altra de les iniciatives destacades és la Nit dels Museus, la qual inclourà diferents activitats, que combinen les visites a les exposicions amb dansa, música, teatre o tastos de productes.

El DIM és un esdeveniment organitzat pel Comitè Internacional dels Museus (ICOM) des del 1977, que té com a objectiu conscienciar els ciutadans sobre el paper dels museus en el desenvolupament de les societats. Cada cop són més els museus de tot el món que hi participen i La Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran ja és el segon any que participa del DIM a través d’una acció comú entre els onze museus que la integren, posant en valor el patrimoni del territori i relacionant el contingut dels museus amb temàtiques d’actualitat.

Formen part de la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu (Esterri d’Àneu), el Museu Comarcal de Cervera (Cervera), el Museu Comarcal de l’Urgell (Tàrrega), el Museu d’Isona i la Conca Dellà (Isona i la Conca Dellà), el Museu d’Art Jaume Morera (Lleida), el Museu de la Noguera (Balaguer), el Museu de Lleida: Diocesà i Comarcal (Lleida), el Musèu dera Val d’Aran (Vielha e Mijaran), el Museu Diocesà d’Urgell (la Seu d’Urgell), el Museu Diocesà i Comarcal de Solsona (Solsona) i el Museu de Guissona (Guissona).

Cal afegir que el pròxim dimarts, dia 15, tindrà lloc a l’església de Vilac (la Val d’Aran) una roda de premsa per tal de presentar les activitats que es portaran a terme a la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran per celebrar el Dia Internacional dels Museus i la Nit dels Museus.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 281 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×