LA VIDA DE JOAN ORÓ, EN UN CONTE

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

LA VIDA DE JOAN ORÓ, EN UN CONTE

Centrat en la vida i l’obra del científic, Joan oró i la recerca de la vida ha estat escrit per Eva Virgili i il·lustrat per Estefania Zorita

La Fundació Joan Oró ha editat el conte Joan Oró i la recerca de la vida, una història sobre la vida, la trajectòria professional i els assoliments científics de l’investigador lleidatà que pensada per a totes les edats. Amb textos d’Eva Virgili i il·lustracions d’Estefania Zorita, el conte ha estat publicat per Editorial Fonoll i ja es pot trobar en algunes llibreries lleidatanes. La tirada d’aquesta primera edició ha estat de 1.000 exemplars.El conte, de 40 pàgines, es divideix en quatre parts. La història repassa la infantesa del protagonista, els seus estudis a Barcelona i vida familiar a Lleida, les seves investigacions sobre l’origen de la vida als EE.UU. per a la NASA i el seu llegat científic. El treball acaba amb un glossari amb els termes més significatius, que ha comptat amb l’assessorament de Joan Anton Català, comissari de l’any Joan Oró. El disseny i la maquetació han anat a càrrec d’Anna Bascu.

Eva Virgili explica que l’origen del conte rau en una activitat astronòmica celebrada fa tres anys en la que va Xavier Palau, expresident de l’Agrupació Astronòmica de Barcelona (ASTER), va parlar de Joan Oró i del seu paper com a impulsor, entre altres iniciatives, de l’Observatori Astronòmic del Montsec. “Assabentar-me d’aquell fet em va inspirar la idea de fer un conte sobre el científic, la figura i l’obra del qual eren molt poc conegudes per a la majoria de la gent”. Aquesta idea embrionària va concretar-se gràcies a la celebració de l’Any Oró, que va afavorir una entesa amb la Fundació Joan Oró per publicar el conte.   

Virgili afegeix que el conte, “amb les seves 19 il·lustracions a doble pàgina, d’un estil senzill però atractiu, i el seu text planer però rigorós, està adreçat a tots els públics, tant al lector adult i juvenil com a l’infantil, en aquest darrer cas per mitjà d’una lectura guiada”.    

Joan Oró, director de la fundació homònima, ha remarcat de la seva banda que la idea és que el conte arribi a una sèrie de llibreries seleccionades però també a escoles, en el marc de l’objectiu principal de l’Any Oró, que és “atansar la figura del científic a tota la societat i donar a conèixer tant la important tasca d’investigació que va desenvolupar com la seva aposta pels valors i els drets humans”.

Cal recordar que la fundació va presentar també el mes d’abril el còmic Joan Oró. Una vida entre estels, una obra de l’il·lustrador Xavier Mata que repassa d’una forma planera la vida i les principals fites de la trajectòria professional del científic lleidatà. El treball es va projectar també per a tots els públics, i especialment per “despertar l’interès per la ciència entre els més joves”.

JOAN ORÓ

L’Any Joan Oró inclou més d’una cinquantena d’iniciatives, entre les quals, destaquen presentacions, exposicions, conferències, activitats científiques, la publicació de llibres i audiovisuals; la creació de material educatiu adreçat a educadors, alumnes i famílies; setmanes temàtiques i festivals astronòmics, entre altres.

Notícies miscel·lani

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 387 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×