La comarca dona suport a la candidatura del catedràtic Jesús Alturo i la Fundació Verge Blanca per optar a la Creu de Sant Jordi

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

La comarca dona suport a la candidatura del catedràtic Jesús Alturo i la Fundació Verge Blanca per optar a la Creu de Sant Jordi

El Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça i l’Ajuntament de Vilaller han donat suport a la proposta de reconeixement com a dignes receptors de la Creu de Sant Jordi al catedràtic en Paleografia, Codicologia i Diplomàtica de la UAB, Jesús Alturo i Perucho, i a la Fundació Verge Blanca, respectivament.

Per fonamentar aquesta petició, es recorda que el catedràtic del Sr. Jesús Alturo i Perucho (El Pont de Suert, 1954) té una llarga trajectòria i notòria producció en el camp del coneixement, científic i docent.  Catedràtic de Paleografia, Codicologia i Diplomàtica de la UAB, va aconseguir la titularitat de molt jove, als 37 anys, en substitució del seu mestre, el Professor Anscari M. Mundó.

Doctorat en Filologia Clàssica, s’ha especialitzat en l’època medieval, malgrat també s’ha interessat per altres períodes històrics, on ha fet aportacions molt sòlides en el camp de la història de la cultura no sols d’àmbit català, sinó també europeu.

D’altra banda, la Fundació Verge Blanca és una entitat sense ànim de lucre que fa més de 60 anys que treballa a les Terres de Lleida amb la finalitat de promoure l’educació en el lleure d’infants, adolescents, joves i d’adults i de la tercera edat, tant des de les accions de voluntariat com des de l’àmbit professional.

La Fundació Verge Blanca ha desenvolupat, de forma continuada i intensa una presència institucional i activa al municipi de Vilaller i resta de la comarca de l’Alta Ribagorça.

Durant anys està al càrrec del funcionament de la casa Montsant a Vilaller, on es realitzen activitats de lleure amb infants, adolescents, joves i d’adults i de la tercera edat.

Jesús Alturo

La Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya va ser creada al 1981 amb la finalitat de distingir aquelles persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,50 de 5 - 2 Vots
Carregant ... - 154 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×