L’estació catalana de Boí Taüll acollirà els mundials ISMF de Skimo del 27 de febrer al 5 de març de 2023

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

L’estació catalana de Boí Taüll acollirà els mundials ISMF de Skimo del 27 de febrer al 5 de març de 2023

  • La Vall de Boí acollirà durant una setmana a més de 400 atletes de 24 països i serà la seu de proves olímpiques com els relleus i l’esprint
  • Oriol Cardona, Marta García, Laia Sellés, Ot Ferrer i Albert Pérez són alguns dels els atletes catalans inscrits als mundials ISMF World Championships Skimo 2023
  • Situada al bell mig de l’Alt Pirineu, l’estació de Boí Taüll compta amb 550 Ha. de domini esquiable i 45 km de pistes, així com 4 itineraris abalisats per la pràctica de Skimo

Situada en un entorn natural privilegiat, l’estació catalana de Boí Taüll es convertirà del 27 de febrer al 5 de març en la seu oficial dels ISMF World Championships Skimo 2023, després d’haver estat la seu dels campionats europeus d’esquí de muntanya el febrer de 2022 amb gran èxit. Aquesta competició està organitzada, homologada i recolzada per la Federació Internacional d’Esquí de Muntanya (ISMF).

Amb la voluntat de seguir apostant per l’organització de campionats de caireinternacional, l’estació celebrarà els mundials ISMF de Skimo 2023 en format olímpic i acollint cinc proves: esprint, individual, vertical, relleus i equips. Tot això, establint un ordre de proves que posi en valor i respecti el rendiment dels esportistes en funció de la cadència d’aquestes, incloent també un dia de descans dins l’agenda del campionat. En aquest sentit, la decisió del Comitè Olímpic Internacional (CIO) de donar cabuda a l’esquí de muntanya als Jocs Olímpics de Milano Cortina 2026 ha marcat un abans i un després en les competicions de skimo a tots nivells. Així, de les cinc competicions que es disputaran a Boí Taüll, dues seran les que el CIO ha decidit que formin part dels JJOO: esprint i relleus. 

L’esprint es disputarà pràcticament sense modificacions en relació al format actual, mentre la prova individual adopta un format amb itineraris que mantenen desnivells i distàncies respecte dels actuals, però que es configuren prioritàriament dins el domini esquiable de l’estació. Per la seva banda, i com ja va passar en els Campionats Europeus de l’any passat, els relleus de dos competidors seran mixtos. La prova vertical, amb 500 metres de desnivell, es distribuirà en diversos trams i, la prova d’equips es disputarà per parelles en gran part de l’estació de muntanya. 

ISMF de Skimo

Els ISMF World Championships Skimo 2023 en xifres

Actualment, les xifres de participació als mundials de Skimo 2023 a l’estació de Boí Taüll comprenen uns 400 atletes de 24 equips. A més, es preveu que hi hagi involucrades més de 140 persones pel que fa a l’organització, i que es reuneixin a la Vall de Boí més de 60 tècnics de les seleccions. En total, aquest territori privilegiat situat al bell mig del pirineu català serà durant una setmana el refugi esportiu d’unes 650 persones acreditades implicades en aquesta competició. 

Pel que fa a esportistes catalans participants, Oriol Cardona (Banyoles) està classificat com a 8è de la general de la Copa del Món. L’any passat va aconseguir la medalla d’or a la prova d’Esprint i aquest any és un dels clars candidats a endur-se la medalla en les proves d’Esprint i Relleus Mixtes. Per la seva banda, Marta Garcia(Calldetenes) demostrarà les seves possibilitats i intentarà col·locar-se al capdavant a les proves d’Esprint i Relleus Mixtes.

També cal destacar el paper d’Albert Pérez (Valls), amb moltes possibilitats de fer medalla a la prova vertical en la categoria U23, i d’Ot Ferrer (Berga), que va quedar primer als Jocs Olímpics de la Joventut el 2020, amb moltes opcions de fer pòdium a la prova Vertical i Esprint també en la categoria U23. Per la seva banda, la jove Laia Sellés (Lles de Cerdanya), en la categoria U18, ve d’endur-se 4 medalles d’or als Campionats d’Europa de la Joventut, i pot ser una clara candidata a endur-se també la medalla als mundials. 

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 243 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×