INTERCANVI PROFESSIONAL AL GEOPARC CONCA DE TREMP-MONTSEC

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×
ES CONSOLIDA L’APOSTA PEL GEOPARC CONCA DE TREMP-MONTSEC AMB UN INTERCANVI PROFESSIONAL
 
De l’1 al 4 de febrer una delegació publico-privada del Pallars es va desplaçar als geoparcs del Sobrarbe i la Costa Basca.
 
La setmana passada l’Alcalde de Tremp, Joan Ubach i la regidora de Promoció Local, Anna Ritz, i el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constantí Aranda, van acompanyar una delegació d’empresaris i tècnics del sector públic i privat a un intercanvi d’experiències als geoparcs espanyols del Sobrarbe i la Costa Basca. L’objectiu d’aquest desplaçament era aprendre de l’experiència d’aquests territoris que han estat capaços d’implantar una estratègia de desenvolupament local basada en un ric patrimoni geològic.
 geoparc_105454  geoparc_121012
Tant en un cas com en l’altre, aquests dos geoparcs desenvolupen accions en diferents eixos, des d’elaboració de programes de recerca i divulgació de les Ciències de la Terra  i transmissió de coneixement a partir de guiatges a llocs emblemàtics i la seva senyalització, fins a la creació de productes turístics associats al patrimoni geològic. En el decurs de l’estada, s’ha pogut copsar la transversalitat que caracteritza els geoparcs; hi ha un treball palpable d’interrelació entre aquesta figura i els altres agents que cohabiten al territori; així, col·laboren amb el Geoparc, alhora que se’n serveixen, el sector agroalimentari, la cultura o l’esport, entre altres.
 
L’intercanvi d’opinions, experiències i bones pràctiques en desenvolupament local directament amb empreses privades associades als Geoparcs ha estat un dels aspectes rellevants del viatge. Els empresaris i tècnics que van participar al viatge van veure el grau de satisfacció i evolució que han tingut les diferents empreses gràcies a la figura de qualitat i feina duta a terme pel Geoparc, així com els avantatges que ara suposarà el fet que Geoparcs sigui un programa propi de la Unesco.
 
L’experiència ha servit per establir futures col·laboracions internes, fet que sens dubte ajudarà a reproduir al nostre territori experiències d’èxit. A més, l’intercanvi ha estat una eina útil per il·lustrar què és un Geoparc, com funciona i què implica. En general, el balanç és positiu i tot indica que la Candidatura Geoparc Conca de Tremp-Montsec està ben encaminada.
 
Properes fites de la Candidatura Geoparc de la Unesco Conca de Tremp – Montsec:
1.     19 de març 2016. Reunió a portes tancades del Comitè de coordinació de la Xarxa Europea de Geoparcs, tindrà lloc al Geoparc de la Costa Basca. Votació de la nostra candidatura a nivell de documents i, si procedeix, assignació d’avaluadors. La Unesco tindrà presència amb vot de veto a aquesta reunió.
2.     Entre maig i juliol 2016. Visita avaluadors.
3.     26 de setembre de 2016. Reunió a portes tancades del Comitè de coordinació de la Xarxa Europea de Geoparcs. Aquí es decidirà si s’atorga el certificat Geoparc al nostre projecte. La Unesco també tindrà presència amb vot de veto a aquesta reunió. El comunicat verbal serà el 30 de setembre.
4.       Març de 2017. Ratificació i lliurament del diploma d’Unesco.
FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 897 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×