Inauguració Saló Esport i Turisme Muntanya Lleida

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

EL STM OBRE LES PORTES PER MOSTRAR L’OFERTA DE TURISME DE MUNTANYA DE QUALITAT

El secretari d’Empresa i Competitivitat assegura que el saló és “un bon exemple de la capitalitat que exerceix Lleida a la Catalunya interior”

Inauguració-STM-2016-(1)

El secretari d’Empresa i Competitivitat del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Joan Aregio, ha inaugurat avui la 3a edició del Saló de l’Esport i Turisme de Muntanya (STM), que ha qualificat de “bon exemple de la capitalitat que exerceix Lleida a la Catalunya interior” i ha afegit que “com altres fires que se celebren a la ciutat, es mostra el que es produeix a les comarques lleidatanes i el que duen a terme els diferents sectors econòmics, en aquest cas allò relatiu al turisme d’interior i de muntanya”.

Joan Aregio ha manifestat que “el turisme és una indústria molt important per al país i cal potenciar-lo” i ha felicitat “el sector i la Fira de Lleida per organitzar una fira que mostra un turisme de muntanya potent i de qualitat”. El secretari d’Empresa i Competitivitat ha recordat que les comarques de Lleida van rebre l’any passat 1.011.466 visitants, els quals van efectuar  2.486.000 pernoctacions en establiments de turisme reglat, i que durant el 2015 i fins a mitjans d’enguany la Generalitat de Catalunya promou l’Any del Turisme d’Interior i de Muntanya per potenciar l’oferta turística de les comarques d’interior.

Ambient-exposició-1

En clau més econòmica, Joan Aregio ha dit que “hi ha molts senyals que fan veure que l’economia catalana està remuntant, com ara les dades d’exportacions, de contractació laboral, d’inversions i de l’augment de turistes estrangers, i el fet que els empresaris lleidatans estan participant activament d’aquesta recuperació, cosa que ens fa mirar el futur amb optimisme”.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha agraït la presència de Joan Aregio en els darrers anys en diferents salons organitzats a Fira de Lleida i ha asseverat que “aquest Saló de l’Esport I Turisme de Muntanya té una gran importància en l’economia de les Terres de Lleida, el Pirineu i l’Aran”.

El STM té lloc des d’avui divendres i fins al diumenge al Pavelló 3 de Fira de Lleida amb un horari que va de les 10 del matí a les 8 de la tarda sense interrupció. El saló acull 70 expositors i ha programat 25 activitats paral·leles. Enguany destaca la presència de dos coneguts esportistes d’especialitats extremes com són Núria Picas, corredora d’ultrafons i alpinista, Millor esportista femenina catalana del 2015 i actual campiona de la Ultra Trail World Tour, i Pep Sánchez, atleta especialista en reptes extrem d’ultrafons.

A més, coincidint amb l’esdeveniment, se celebra la 14a Fira del Llibre, Turisme i Esports de Muntanya, la Ciutat de Lleida-STM MTB Ultramarathon i la Cursa de la Boira Grifone STM i la Caminada Popular STM.

El preu de l’entrada és de 4 €, amb una entrada infantil de 3 € (de 4 a 16 anys) i accés gratuït per als infants menors de 4 anys.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 1.188 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×