Presentació del llibre IMATGES D’UNA VIDA. JOSEP DURANY

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Presentació del llibre IMATGES D’UNA VIDA. JOSEP DURANY

Que Jordi Durany i Albert Prats autors del llibre, han presentat divendres 4 d’octubre 2019 a 2/4 de 7a de la tarda a la sala de conferències de l’Epicentre de Tremp. En el llibre a banda dels autors ha intervingut en el pròleg Oriol Alamany i Bresca Editorial s’ha encarregat de l’edició i impressió.

El Centre d’Estudis d’Isona i Conca Dellà ha estat el precursor del llibre,  en el que també han col·laborat especialment el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, La Diputació de Lleida, l’Institut d’Estudis Ilerdencs, IDAPA, Consell Comarcal del Pallars Jussà, Ajuntament d’Isona i Conca Dellà.

La presentació d’aquest llibre s’emmarca dintre de les activitats que ha programat l’Arxiu Comarcal del Pallars Jussà a Tremp, amb motiu de la celebració del seu 10è aniversari (2009-2019). Amb aquest llibre es fa justícia a la labor amateur del fotògraf isonenc Josep Durany i Abella (Isona 1919- Tremp 2008), tot just commemorant ara el centenari del seu naixement. En el llibre s’ha seleccionat les millors i més significatives fotografies en blanc i negre que Durany va captar amb la seva càmera Leica durant les dècades dels anys  50 , 60 i 70 del segle passat.

El fons fotogràfic de Josep Durany, de 7.611 negatius en blanc i negre en 35 mm, es va ingressar l’any 2011 mitjançant contracte de cessió en comodat dels germans Durany a l’Arxiu Comarcal del Pallars Jussà, on estan custodiades i on s’han digitalitzat. Durant aquest temps, s’han digitalitzat i moltes s’han descrit. Actualment les usuaris poden gaudir de moltes fotografies històriques IN SITU a l’Arxiu Comarcal. Durant aquest últims anys s’han fet vàries exposicions, tant a Isona, com a Tremp per promocionar l’obra d’aquest fotògraf amateur.

Amb aquesta publicació, un resum del seu talent fotogràfic queda a l’abast del públic en general. Al llibre es podran veure fotografies de la seva Isona natal, de Tremp, i de la comarca del Pallars Jussà, però també Lleida, de Blanes, de França i especialment de Barcelona on residia habitualment. Desitgem que sigui un llibre que ajudi a posicionar l’obra de Durany dintre del panorama nacional de fotografia.

Presentació del llibre IMATGES D'UNA VIDA
Presentació del llibre IMATGES D’UNA VIDA. JOSEP DURANY

Notícies Pallars Jussà

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic |Sense puntuar|
Carregant ... - 312 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×