La cúpula gustum dóna a conèixer als escolars de la seu els productes agroalimentaris de proximitat

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

La cúpula gustum dóna a conèixer als escolars de la seu els productes agroalimentaris de proximitat

La Seu d’Urgell acull a la Sala Polivalent de la zona esportiva, la Cúpula Gustum, que es podrà visitar fins aquest dijous. Durant l’horari escolar, els alumnes de 5è de primària dels diferents centres educatius de la capital de l’Alt Urgell coneixeran a través d’aquest recurs educatiu el món de la producció agroalimentària, tot descobrint com i on es produeixen els aliments que consumeixen diàriament.

La Tinent d’Alcalde de l’àrea de Promoció de la ciutat i també gerent del Consorci Leader Alt Urgell-Cerdanya, Mireia Font, ha remarcat “la importància que els joves diferenciïn els productes del territori i entenguin que menjar-ne suposa crear riquesa a les zones rurals i facilitar que la gent hi pugui viure”.

La Cúpula Gustum es traslladarà divendres a Bellver de Cerdanya. La proposta ja es va fer arribar l’any passat a Oliana, on la van visitar grups de les ZER rurals i del municipi olianès. A la Cerdanya també es va instal·lar a Puigcerdà.

Experiència en 360º

El projecte Cúpula Gustum rep el nom per la seva instal·lació central, un espai inflable i semiesfèric de 4,5 metres d’alçada, 6 metres de diàmetre i capacitat per a 30 persones. La iniciativa ofereix al públic una experiència immersiva per descobrir zones rurals on s’elaboren molts dels productes bàsics de la nostra dieta.

A través de continguts audiovisuals, i amb una sensació de 360º, els nois i noies se submergeixen en els detalls, els processos i l’impacte de la producció agroalimentària sobre el territori. Per exemple, els escolars entren en un forn de pa encès, senten la llet acabada de munyir o veuen com surt l’oli del primer raig.

El projecte Gustum Gustum és un projecte de cooperació interterritorial coordinat per l’Associació Leader de Ponent i impulsat conjuntament pels altres 10 Grups d‘Acció Local de Catalunya i finançat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia i Alimentació de la Generalitat de Catalunya. Té com a objectiu fomentar el desenvolupament rural a través de la promoció i comercialització del producte agroalimentari local, artesà i de qualitat i de la sinergia amb altres sectors del territori com el turisme.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 99 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×