El Govern d’Aran destinarà 60.000 € a l’asfaltatge de la pista d’Aiguamòg

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Google+ 0 Facebook 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

El Govern d’Aran destinarà 60.000 € a l’asfaltatge de la pista d’Aiguamòg

El Conselh Generau d’Aran ha signat un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Naut Aran, per destinar 60.000 € a l’asfaltatge de la pista d’Aiguamòg per millorar la seguretat i facilitar l’accés en aquesta ribera.

Per altra banda el Govern d’Aran, també ha aprovat aquesta setmana l’adjudicació de la primera fase de les obres de millora de la de la carretera d’accés a Mont i Montcorbau a l’empresa Construccions Pirineu 2001 SL. El Conselh Generau destina en aquestes obres un pressupost de 265.000 €. Aquesta actuació en el tram que va des de la rotonda de Vilac a la N-230 fins a la cruïlla de l’accés a Mont, consistirà en l’eixamplament del vial que sortirà des de la mateixa rotonda de Vilac i l’eixamplament de la carretera fins la cruïlla del poble de Mont, ja que en aquest punt la carretera presenta el traçat i les amplades originals, amb unes condicions de servei que no estan adaptades a les necessitats de mobilitat existents actualment.

Aquestes actuacions s’afegeixen al seguit d’accions de reequilibri territorial que porta a terme el Conselh Generau d’Aran durant aquest any 2018, que passen també per els 50.000 € pels treballs de millora del camí veïnal d’accés al nucli d’Arres de Sus des del nucli de Bossòst, consistents en l’arranjament de dos trams del camí veïnal, el primer que s’inicia al carrer d’Arres fins al creuament amb la pista forestal deth Bòsc Ombrèr, i el segon, el tram del camí veïnal entre el creuament de la pista Margalida fins al creuament amb la pista forestal deth Bòsc Ombrèr, en els que s’ha realitzat la reparació de l’asfaltat del camí, del paviment de l’interior d’algunes corbes i l’estabilització de dos esfondraments.

En aquestes actuacions cal afegir que la Comissió de Serveis Tècnics de la Diputació de Lleida va aprovar el passat mes de febrer la segona fase del projecte per a la millora d’un tram de gairebé 3 km. de la carretera LV-5055 d’accés als pobles de Vilamòs i Arres. L’actuació consistirà en la millora, condicionament, eixamplament i arranjament del tram que va del PK 2+840 fins al PK 5+605, que comptarà amb una inversió de 1.828.343,19 € que permetrà que els veïns, tant d’Arres com de Vilamòs millorin de forma substancial la seva seguretat vial en els trajectes diaris per treball.

inversionsVA

Finalment recordar que el Conselh Generau d’Aran destina aquest any 1.400.000 € del pressupost al manteniment i millora de les pistes forestals de l’Aran. A la Val d’Aran hi ha a prop de 400 Km. de pistes forestals, dels quals 164 km. passen per masses arbrades de les muntanyes, que possibiliten l’accés als paratges més emblemàtics del país.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Loading... - 162 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Google+ 0 Facebook 0 LinkedIn 0 0 Flares ×