EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA “GÓMEZ VIDAL, REPÒRTER” A LA POBLA DE SEGUR

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA “GÓMEZ VIDAL, REPÒRTER” A LA POBLA DE SEGUR

Del 2 d’abril al 2 de maig, al Molí de l’oli de la Pobla de Segur, podrem veure l’exposició GÓMEZ VIDAL REPÒRTER, organitzada per l’Institut d’Estudis Ilerdencs, mostra que recull una selecció d’imatges representatives del treball realitzat entre els anys 1950-68 per aquest capdavanter fotoperiodista lleidatà i que van ser publicades en alguns dels principals mitjans de comunicació d’aquells anys.

Les fotografies de Josep Gómez i Vidal (la Pobla de Segur, 1921 – Lleida, 2005) són una molt important font històrica ja que il·lustren la vida social, històrica, esportiva, cultural lleidatana des de la postguerra fins a inicis de la democràcia. Va escriure sobre el període de la història que li tocà viure, però en lloc de fer-ho amb bolígraf o màquina d’escriure, ho va fer disparant amb la seva càmera fotogràfica.

Les seves fotos ens retornen a aquella capital de província que molts recordem: el bullici del carrer Major (amb la tan recordada casa de les pilotes o “lo Baratillo”), la majestuositat de la Seu vella, l’elegància de Ferran o la modernitat que comportava la Fira de Sant Miquel.

A l’exposició de la Pobla, s’hi ha afegit a part una sèrie de fotografies il·lustratives de la vida dels Pallars en aquell temps, fetes per Gómez Vidal.

GÓMEZ VIDAL

Notícies Pallars Jussà

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 75 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×