Globus aerostàtic

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Aquest aparell de vol, comença la seva història fa uns dos-cents anys. El primer globus, construït el 1783, era de paper i tela. Agosarats aventurers van anar perfeccionant-lo i aviat es va utilitzar en operacions militars per a l’observació de les línies enemigues, per a viatjar i ha estat present en novel·les d’aventures i pel·lícules.

globus

És la possibilitat de vol més a l’abast de tothom. A Catalunya s’utilitza com a esport des dels anys setanta. La tècnica moderna utilitza el propà per escalfar l’aire. Els cremadors, molt lleugers i potents, i els sòlids materials sintètics amb que es construeixen, fan que la pràctica de l’aerostació ofereixi garanties absolutes. L’embolcall, de peces de poliamida impermeabilitzades amb poliuretà (pot aguantar els 100 graus), cosides a unes cintes horitzontals i verticals, donen la forma al globus i transmeten la força ascensional.A la part superior hi ha la corona, una vàlvula que el pilot pot maniobrar per deixar escapar aire calent quan vol.

A la part inferior de l’embolcall hi ha la boca, per on entra l’aire i on està situat el cremador.

La cistella sol ser de vímet (molt resistent i flexible) amb una base de fusta entrellaçat amb cables d’acer. El globus vola segons la direcció del vent que l’empeny i la perspicàcia del pilot. Un viatge en globus és una aventura, que permet provar sensacions noves envoltats de silenci, seguretat, majestuositat i bellesa. Depenent de les condicions atmosfèriques es pot practicar tot l’any. Pilotar un globus és senzill; es pot ser alumne als 15 anys i obtenir el títol als 18, el nivell de dificultat és baix, els cursos duren al voltant de dotze hores, (calen 16 hores de vol amb instructor). No obstant, les delicades condicions atmosfèriques que el seu enlairament requereix fan que l’aprenentatge s’allargui molts dies dons cal aprendre meteorologia, navegació, física i tècniques de vol. El preu elevat dels cursos i dels aparells, del manteniment i els permisos necessaris, unit al seu gran volum, condiciona aquest esport a un reduït grup d’aficionats.

Tothom pot fer un vol amb globus com a passatger. No cal cap equipament especial, només dur roba adequada a l’època. Les empreses d’aventura posen al nostre abast la seva practica a preus assequibles a més d’obsequiar-nos amb un esmorzar típic de la zona i cava al final del viatge.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 5,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 3.312 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×