El Conselh Generau d’Aran continua les inversions amb l’objectiu de millorar la gestió de la recollida selectiva de residus

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

El Conselh Generau d’Aran continua les inversions amb l’objectiu de millorar la gestió de la recollida selectiva de residus

En el darrer semestre de 2018 el Govern d’Aran ha invertit 472.000 € en infraestructures de la gestió de residus municipals, a la deixalleria de Beusa a Vielha e Mijaran, a la deixalleria de Gessa i a l’Àrea de transferència de la perimetral de Baqueira a Naut Aran, per avançar en la millora de la gestió d’aquest servei.


En aquest sentit el Conselh Generau d’Aran ha adquirit una pala carregadora i una màquina compactadora de paper i cartró, juntament amb la construcció d’una nova nau a la deixalleria de Beusa, amb l’objectiu d’estalviar viatges tant interns com a fora de la Val d’Aran de la gestió i transport de paper i cartró. L’import d’aquestes inversions és de 391.115 €.


A la deixalleria de Gessa l’actuació consisteix en la renovació del tancament perimetral per un import de 6.000 €.


Pel que fa a les accions que es porten a terme a l’Àrea de transferència de la perimetral de Baqueira a Naut Aran, s’ha renovat el tancament i s’han instal·lat càmeres amb una inversió de 25.000 € que ha anat a càrrec de l’Ajuntament de Naut Aran i l’ampliació de la zona de compactadores a càrrec del Conselh Generau d’Aran amb un pressupost de 50.000 €.


El Conselhèr de Territori d’Aran, José Antonio Boya, ha posat en valor el fet que amb l’ampliació de la deixalleria de Beusa i l’adquisició de nova maquinària, a part de millorar el tractament del paper i del cartró, també s’aconseguirà l’estalvi de recursos humans i econòmics en el transport d’aquest residu pel que fa a la recollida dins del territori de l’Aran i a l’hora de transportar-lo a Lleida. José Antonio Boya ha volgut agrair la col·laboració de l’Ajuntament de Naut Aran pel que fa a les inversions a l’Àrea de transferència de la perimetral de Baqueira, i una vegada més sobretot la col·laboració i conscienciació dels ciutadans sense els quals seria impossible assolir les xifres de reciclatge dels últims anys a la Val d’Aran, ha dit. Boya ha destacat que en els darrers 4 anys s’ha augmentat un 25% la recollida selectiva; la recollida de matèria orgànica ha incrementat un 168%; i la disminució de generació de resta ha estat d’un 3,9%.


José Antonio Boya ha assenyalat que aquestes inversions responen a l’esforç del Conselh Generau d’Aran per aconseguir els objectius marcats en la millora de la gestió dels residus a l’Aran per la presa de consciencia en respecte de la importància de cuidar l’entorn, un valor capital en el cas de la Val d’Aran, pel que fa al desenvolupament sostenible i equilibrat de les diferents activitats econòmiques que s’hi duen a terme i sobretot de l’activitat turística com a principal activitat econòmica de la Val d’Aran.


Finalment, el conselhèr de Territori ha recordat que el servei de deixalleria en els tres punts de l’Aran és gratuït per a particulars i ha animat a la ciutadania a continuar utilitzant aquests serveis.


D’altra banda el Govern d’Aran ha aprovat aquesta mateixa setmana una addenda a l’acord de col·laboració entre el Conselh Generau d’Aran i Ecoembalajes España S.A. per a potenciar les recollides selectives d’envasos.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 139 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×