La Germandat de Sant Sebastià de la Seu d’Urgell inicia divendres el programa festiu per commemorar el seu patró

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

La Germandat de Sant Sebastià de la Seu d’Urgell inicia divendres el programa festiu per commemorar el seu patró

Aquest proper divendres 18 de gener s’iniciarà la programació per commemorar la festivitat de Sant Sebastià de la Seu d’Urgell amb la representació teatral ‘Aquí no paga ni Déu’, obra de teatre de Dario Fo, a càrrec de la Cia. Inestable Ceretana de Teatre. L’espectacle, que és obert a tothom, tindrà lloc al teatre de La Salle, a les deu de la nit. Els germans poden recollir una invitació al local de la Germandat. El públic en general haurà el preu d’entrada és de 6 euros. Aquesta activitat està organitzada conjuntament per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament urgellenc i la Germandat de Sant Sebastià.

Val a dir però que l’acte oficial d’inici per commemorar Sant Sebastià se celebrarà dissabte 19 gener, a les vuit del vespre, amb la tradicional lectura del pregó, enguany a càrrec del germà de Carlos Guàrdia, que tindrà lloc al local de la Germandat, situat a l’avinguda de Garriga i Massó, número 22. L’acte és obert a tota la ciutadania.

A les nou de la nit, es repartirà la tradicional torrada de pa amb allioli, codonyat i altres complements gastronòmics, gratuït i exclusiu pels Germans, al centre cívic El Passeig.

Diumenge 20, Sant Sebastià

La celebració continuarà diumenge 20 de gener, festivitat del patró , amb un solemne ofici a la Catedral, a les onze del matí, amb cant dels Goigs en honor a Sant Sebastià i el repartiment de panets beneïts. A les 12 del migdia, a l’Ajuntament de la Seu es realitzarà l’Assemblea General Ordinària de la Germandat. A les dues del migdia tindrà lloc un dinar de germanor i a les sis de la tarda tindrà lloc un ball de Sant Sebastià -obert a tothom- a la sala de festes Guiu.

Dilluns 21, festiu a la Seu d’Urgell

Enguany, a l’escaure la festivitat de Sant Sebastià en diumenge, el dia festiu a la Seu d’Urgell es trasllada al dilluns 21 de gener.

En aquesta jornada, se celebrarà una missa en record dels Germans confrares difunts, a l’església de La Missió, a les vuit del vespre.

Altres actes oberts a tothom i gratuïts

La Germandat de Sant Sebastià de la Seu d’Urgell ha organitzat a més a més altres propostes culturals i festives gratuïtes per celebrar el seu patró adreçades a tots els urgellencs i urgellenques.

Concretament, la setmana vinent tindran lloc tres xerrades-col·loquis. La primera serà dimarts 22 de gener que anirà a càrrec de Jordi Martínez Majoral amb el títol ‘Quan érem pedra. La vall alta del Segre abans de l’arribada dels romans (I mil·lenni a.n.e.)’. Aquesta activitat tindrà lloc a l’Espai Ermengol, i s’iniciarà a les vuit del vespre.

Per dimecres 23 de gener hi ha programada una nova conferència-col·loqui que en aquesta ocasió serà protagonitzada pel germà Joan Granados sota el títol ‘Del Barça a la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió’. S’iniciarà a les vuit del vespre a l’Espai Ermengol.

La tercera conferència-col·loqui es realitzarà el dijous 24 de gener a càrrec de Frederic Porta, Salva Torres i Xavier Gamper que versarà sobre ‘Barça i Catalunya, els orígens d’una simbiosi centenària’. L’acte començarà a les vuit del vespre a la sala la Immaculada.

Concerts i campionat de botifarra

Dissabte 26 de gener hi ha programat el Concert de Cant a càrrec dels alumnes de l’aula de cant de l’Escola Municipal de Música de la Seu d’Urgell, que tindrà a la sala Sant Domènec, a les vuit del vespre.

Diumenge 27 de gener se celebrarà el tradicional campionat de botifarra, a partir de les nou del matí, a la Penya Barcelonista Urgellenca. (campionat per eliminatòries).

La commemoració de la festivitat de Sant Sebastià es clourà amb el concert coral i música que protagonitzarà l’Orquestra de l’Institut Joan Brudieu de la Seu d’Urgell. Tindrà lloc a les set del vespre, a la sala sant Domènec.

Sant Sebastià, vot de poble

Com cada any, la Seu d’Urgell rememora el 20 de gener, festivitat de Sant Sebastià, el seu vot de poble a través de la Germandat que porta el nom del sant. La Seu, com moltes d’altres poblacions catalanes, sota els estralls de la pesta a mitjans del segle XIX va posar-se sota l’advocació de Sant Sebastià, patró que s’invocava per a salvar-se del còlera.

La Germandat de Sant Sebastià, que supera els 800 socis (la majoria d’ells caps de casa), s’anomenava històricament Associació de Socors Mutu i va crear-se el 1855, que ha ofert de manera ininterrompuda als seus associats els serveis i atencions previstos pels seus fundadors.

Actualment, la Germandat impulsa diverses iniciatives culturals i ciutadanes, destacant la important recuperació de les tradicionals ‘Caramelles’ de Pasqua, amb prop de 100 cantaires. També participa en la processó de Divendres Sant, en l’Estudiantina del Carnaval i en d’altres manifestacions populars i folklòriques.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 145 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×