Geoparc Orígens, nou nom oficial per al Geoparc lleidatà

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Geoparc Orígens, nou nom oficial per al Geoparc lleidatà

El Geoparc lleidatà va iniciar un procés participatiu amb agents clau del territori per consensuar la imatge corporativa del Geoparc l’any 2017. Aquest procés va establir que calia buscar un nou nom i una imatge més atractiva per atraure turistes.

Orígens va ser el nom escollit com a marca de posicionament del territori situat als Pirineus catalans. Aquest nom ja va ser anunciat a Lleida a mitjans de 2018 com a “nom comercial” però no va ser fins al gener de 2020 quan s’ha rebut la confirmació com a “nom oficial” per part de la UNESCO.

El nom “Orígens” emfatitza la importància que té aquest territori per a comprendre la formació de serralades de col·lisió com els Pirineus o l’origen i l’evolució de la vida. A més, el logotip incorpora un dels trets més significatius del territori, com és la presència de fòssils dels darrers dinosaures que van viure a Europa abans de la seva extinció. La lletra “O” incorpora l’empremta d’un d’aquests animals, en concret el titanosaure, i s’hi pot distingir la petjada de la pota del darrera, de forma arrodonida, i la del davant, en forma de mitja lluna.

Senyalització del territori   

Paral·lelament a la oficialització del nou nom s’han dut a terme diferents accions que identifiquen el territori amb aquesta marca de qualitat.

En aquest sentit, la Direcció General de Turisme del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya ha senyalitzat les diferents entrades al Geoparc en vies de la seva competència. En total s’han col·locat 6 senyals, a Camarasa, Àger, port de Comiols, Coll de Nargó (doble sentit) i Pont de Montanyana.

Les senyals segueixen el mateix criteri que les que estan situades al Geoparc de la Catalunya Central, l’altre Geoparc català, i incorporen la icona de la Xarxa Mundial dels Geoparcs.

Alhora, s’han senyalitzat les entrades a la ciutat de Tremp, acció inclosa en un projecte FEDER del Consell Comarcal del Pallars Jussà, realitzada de forma conjunta amb l’Ajuntament de Tremp.

La visibilització del territori Geoparc és una de les recomanacions dels avaluadors de la UNESCO, la qual és de suma importància i ajudarà en el procés de revalidació que es durà a terme el 2021.

Geoparc Mundial UNESCO Orígens

Un Geoparc és un territori reconegut per la UNESCO que compta amb un patrimoni geològic, paleontològic i miner d’importància internacional. Aquest patrimoni serveix com a eina de desenvolupament del territori en un sentit ampli, és a dir, tenint en compte els altres patrimonis natural i cultural i en benefici de la població local.

Geoparc Orígens

La Xarxa Global de Geoparcs de la UNESCO comprèn 147 localitzacions en 41 països d’arreu del món, xifra que augmenta any rera any amb l’entrada de nous territoris.

El Geoparc Orígens va ser reconegut el passat 17 d’abril de 2018 per la UNESCO i està format per 19 municipis de 4 comarques: Pallars Jussà, la Noguera, el Pallars Sobirà i l’Alt Urgell que, conjuntament, superen els 2.000 Km².

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 225 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×