El Geoparc Mundial de la UNESCO Conca de Tremp-Montsec participa a les primeres reunions oficials de la Xarxa Mundial de Geoparcs

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

El Geoparc Mundial de la UNESCO Conca de Tremp-Montsec participa a les primeres reunions oficials de la Xarxa Mundial de Geoparcs

La 8a Conferència Internacional de la Xarxa Mundial de Geoparcs va acollir 1000 participants, dels quals 850 eren delegats de Geoparcs Mundials i aspirants de 64 països de tots els continents.

El Geoparc Mundial de la UNESCO Conca de Tremp-Montsec participà per primera vegada a les reunions oficials de les Xarxes Mundial i Europea de Geoparcs que van tenir lloc a Itàlia entre el 10 i el 14 de setembre. Madonna di Campiglio, al Geoparc Mundial de la UNESCO Adamello Brenta, va ser la seu d’aquesta 8a Conferencia Internacional.

Durant les reunions es va recordar el paper important que tenen els Geoparcs com a agents de desenvolupament sostenible dels territoris que representen i es va fer èmfasis en les accions amb les que s’han d’involucrar els Geoparcs: treballar amb els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible d’acord amb l’Agenda 2030, celebració de diferents dies internacionals i de la Setmana dels Geoparcs Europeus, cooperar entre territoris per enfortir la xarxa i garantir resultats positius per als territoris, entre d’altres.

El congrés va continuar amb una sèrie de sessions científiques on es van presentar bones pràctiques relacionades amb la conservació del patrimoni natural i cultural, turisme sostenible, desenvolupament local, riscos i canvi climàtic, educació, i geoparcs aspirants. En el marc d’aquestes sessions, el director científic del Geoparc Conca de Tremp – Montsec i responsable del Centre de Suport Territorial Pirineus de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, va realitzar una presentació oral sobre els programes educatius al voltant del perfil sísmic ECORS, un dels trets distintius del nostre territori. Alhora, tant el coordinador com el director científic del Geoparc van moderar dues taules de sessions i van participar en dos grups de treball específics sobre turisme i patrimoni immaterial.

Alhora, es van iniciar diferents accions de cooperació amb altres Geoparcs Mundials i aspirant i es van fer reunions amb els responsables de sis Geoparcs Mundials que col·laboren amb un projecte educatiu del nostre territori, el qual es presentarà en breu a les escoles del Geoparc.

geoparcreunions

Finalment, i durant el sopar de cloenda, els membres de la Junta Directiva de la Xarxa de Mundial de Geoparcs van fer el lliurament del certificat oficial de pertinença a la Xarxa Mundial de Geoparcs per al període 2018-2021.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 213 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×