El Geoparc Mundial de la UNESCO Conca de Tremp- Montsec presenta material educatiu per divulgar el patrimoni geològic

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

El Geoparc Mundial de la UNESCO Conca de Tremp- Montsec presenta material educatiu per divulgar el patrimoni geològic

 

Un Geoparc de Pel·lícula és el títol de la maleta didàctica del Geoparc destinada a alumnes d’entre 10 i 14 anys

Una desena docents de centres educatius de primària i secundària de les quatre comarques relacionades amb el Geoparc han participat avui a la presentació de la maleta didàctica del Geoparc. Aquesta maleta es posarà en marxa aquest mateix curs escolar com a prova pilot i serà gestionada a través del Centre de Recursos Pedagògics del Pallars Jussà.

La maleta didàctica té l’objectiu de facilitar als docents l’explicació del ric patrimoni geològic del territori, que està poc desenvolupat als currículums escolars. Per això s’utilitzen exemples locals que, molts d’ells són un dels motius fonamentals per al nomenament com a Geoparc Mundial de la UNESCO el passat 17 d’abril de 2018.  Alhora, aquest material educatiu pretén transmetre diferents valors dels Geoparcs. Per exemple, s’hi contempla una visió holística o integral del territori, tot vinculant la geologia amb la resta de valors del patrimoni natural i cultural. A més, els infants, a través de les diferents activitats, podran aprendre a valorar, estimar i cuidar l’entorn que els envolta, tot reforçant el sentiment d’identitat cap al territori i convertint-los en autèntics custodiants que vetllaran per la seva conservació i preservació.

La maleta disposa de 5 activitats que es complementen amb una activitat inicial de descoberta del Geoparc. Aquestes poden ser usades de forma independent o en el seu conjunt; en aquest cas es pot realitzar una sisena activitat final d’aplicació dels coneixements adquirits. El fil conductor de totes les activitats és la realització d’una pel·lícula sobre la formació geològica i les singularitats del territori que es va iniciar als anys 70, però que va quedar parada per falta de finançament. Aquesta bovina disposa d’alguns fotogrames, corresponents a cada una de les activitats, a través dels quals els alumnes poden contribuir a refer aquest audiovisual ajudats d’una sèrie de materials addicionals. Cada activitat se centra en una temàtica geològica vinculada a una part de realització de l’audiovisual: “Territori Miner” (mineria / guió literari), “Escenaris Cretacis” (Paleontologia / storyboard), “Cinema Stones” (estratigrafia i tractament), “Un, dos, tres…Quaternari” (geomorfologia / banda sonora original), “Relats Arriskats” (riscos / argument i sinopsis), “El Geoparc del Futur” (aplicació de continguts / localitzacions). Les activitats són treballades des d’un punt de vista multidisciplinari, amb casos pràctics i activitats manipul·latives, tot permetent acostar la geologia de manera atractiva, amena i competencial. Finalment es fa promoció dels museus i equipaments del territori, els quals juguen un paper clau per a que les escoles puguin complementar les activitats treballades a l’aula.

maleta-fotogrames

La maleta ha estat realitzada per la cooperativa Nusos, coordinada pel Geoparc i finançada per l’Institut per al Desenvolupament de l’Alt Pirineu i Aran. A més, ha comptat amb la participació de diverses institucions a nivell local i regional. També val a dir que s’ha comptat amb la col·laboració de diferents Geoparcs Mundials de la UNESCO de 5 països diferents per a la realització de l‘activitat de riscos.

Més informació:

info@projectegoparctrempmontsec.com

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 312 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×