2a edició del Festival Gastromusical Sota Port a Tavascan “Tasta i sint les nostres montanyes”

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

2a edició del Festival Gastromusical Sota Port a Tavascan “Tasta i sint les nostres montanyes”

Sota el lema “tasta i sint les nostres montanyes” i després dels dos anys de pandèmia, el pròxim 20 d’agost es reprèn la 2a edició del Festival Gastro-musical de Tavascan, rebatejat amb el nom de “Sota Port”. Aquest esdeveniment sorgeix amb el triple objectiu de promoure el producte local i donar a conèixer grups de música del Pirineu, a l’hora que es reivindiquen els llaços transpirinencs. A la tarda, el mercat de degustació de productes locals ofereix la possibilitat de menjar i beure tot gaudint de la gastronomia del Pallars Sobirà. Paral·lelament, es podrà participar en les diverses activitats programades que posaran en valor la història i cultura locals. Com a tota festa no hi podrà faltar la música, així doncs es comptarà amb dos concerts de grups vinculats a l’Alt Pirineu que amenitzaran l’esdeveniment.

Per tal de donar a conèixer la qualitat i promoure el consum del que es produeix i s’elabora al Pallars Sobirà, al mercat de degustació hi participarà una mostra de formatges, vi, cervesa i hamburgueses de carn del país, que els visitants podran tastar. Al cartell s’hi reflecteixen els valors que vol transmetre el festival, i és un exemple més de l’aposta pel talent local, ja que és realitzat per una il·lustradora del mateix municipi. Complementant la part gastronòmica i musical del festival, també estan programades diverses activitats dirigides a divulgar la història i cultures locals dirigides a tots els públics: narració de llegendes i contes dels Pirineus, visita guiada a l’església barroca de St. Bartomeu, l’exposició “Pallars Sobirà. Camí de la Llibertat” i també s’oferiran visites la Central Hidroelèctrica de Tavascan, equipament que resta obert al públic tot l’any.Gastromusical Sota Port
2a edició del Festival Gastromusical Sota Port a Tavascan

El 2019 es va fer la primera edició de la fira sota del nom de “Tavascan Food Fest”, naixent com a activitat festiva vinculada a la Trobada del Port de Tavascan que se celebrava al matí. A través dels passos dels ports es facilitava la comunicació, el contacte i l’intercanvi, establint vincles entre els pobles de banda i banda de la divisió política i geogràfica. Enguany no es durà a terme la trobada, no obstant el festival “Sota Port” pretén mantenir l’esperit de celebració de manera festiva aquests llaços entre pobles, valls i regions veïnes que avui en dia queden a banda i banda de la frontera que divideix el Pirineu en vessant nord i vessant sud.

El festival organitzat des de l’Ajuntament de Lladorre compta amb el suport econòmic de l’Institut de Desenvolupament de l’Alt Pirineu i Aran i del Parc Natural de l’Alt Pirineu.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 227 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×