Fundació Cientifica de l’aecc a Lleida

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Resultats Investigacio envers el càncer d’endometri amb una beca de la  Fundació Cientifica de l’aecc a Lleida

El proper dimecres dia 17 de febrer al Saló Victor Siurana del Rectorat de la UdL farem la presentació dels resultats obtinguts en la investigació que s’ha dut a terme per l’Institut de Recerca Biomèdica a Lleida i altres 4 centres, envers el càncer d’endometri, gràcies a una beca que la Fundació Científica de l’aecc  va concedir l’any 2011.

El projecte, finançat amb 1.200.000 €, buscarà les alteracions moleculars relacionades amb el desenvolupament, la progressió i disseminació del càncer d’endometri, així com amb la resistència a la quimioteràpia i radioteràpia, amb la finalitat que aquestes molècules puguin constituir un nou conjunt de marcadors de diagnòstic, evolució i pronòstic, que permetin, alhora, el disseny racional de nous fàrmacs per el control de la malaltia en les  pacients en las que la cirurgia no sigui curativa.

Els objectius principals d’aquest projecte són diversos però destaquen dues fonamentals: la identificació d’alteracions genètiques i epigenètiques a fi d’identificar marcadors moleculars de valor diagnòstic / pronòstic i de dissenyar noves teràpies dirigides; i la identificació dels mecanismesEl càncer d’endometri

El càncer d’endometri és el tumor maligne més freqüent del tracte femení en els països desenvolupats. La seva incidència anual és d’aproximadament 10-20 casos per cada 100.000 dones i el risc de desenvolupar-lo al llarg de la vida del 2% -3%. Aproximadament el 75% d’aquest tipus de tumor es diagnostiquen aviat quan el tumor es troba fins i tot dins de l’úter i en aquests casos, el pronòstic és bo perquè la cirurgia és curativa. Quan el tumor es diagnostica en estadis avançats i està disseminat, o bé quan recidiva després del tractament, el pronòstic empitjora considerablement.

Per l’aecc-Catalunya contra el Càncer de Lleida és un motiu de gran satisfacció la important inversió de recursos per els nostres investigadors, ens agradaria que ens pugueu acompanyar durant aquest matí tant important. per fer arribar a tota la població aquets resultats, mitjançant els vostres medis. Com sempre, sabeu lo molt important que es per nosaltres la vostra col·laboració.

Programa Acte de presentació

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 5,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 1.271 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×