VII Jornades Obertes del Fòrum Espanyol de Geoparcs al Geoparc mundial UNESCO Orígens

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

VII Jornades Obertes del Fòrum Espanyol de Geoparcs al Geoparc mundial UNESCO Orígens

  • 15 Geoparcs provinents de tot l’estat i 4 territoris aspirants es trobaran enguany al Geoparc Orígens per explicar la feina que fan i la importància d’aquesta figura de la UNESCO.
  • La temàtica d’aquestes jornades és “Conservació i Innovació als Geoparcs” i serà tractada el dijous 3 de novembre al centre cultural La Lira de Tremp, oberta al públic general.

Del 2 al 4 de novembre se celebrarà a Tremp la setena edició de les Jornades Obertes del Fòrum Espanyol de Geoparcs, que enguany organitza el Geoparc mundial de la UNESCO Orígens on es reuniran els quinze Geoparcs espanyols i quatre altres territoris que aspiren a ser-ho.

En el marc d’aquestes Jornades, el dijous 3 de novembre tindran lloc diverses taules rodones obertes al públic general, en les que es parlarà sobre “Conservació i Innovació als Geoparcs” i on tothom que hi vulgui hi pot assistir i participar de forma gratuïta. Aquest acte tindrà lloc al centre cultural La Lira de Tremp i ja s’han obert inscripcions per apuntar-s’hi, disponibles a la web del Geoparc: www.geoparcorigens.cat.Les Jornades Obertes dels Geoparcs espanyols es duen a terme des de l’any 2014. Cada any és un Geoparc mundial de la UNESCO qui s’encarrega de ser l’amfitrió i organitzar les jornades al seu territori amb l’objectiu de donar a conèixer el treball que realitzen els Geoparcs i la repercussió d’aquesta figura de la UNESCO en aquests territoris.

Fòrum Espanyol de Geoparcs

El Fòrum Espanyol de Geoparcs

Als països que tenen diversos geoparcs, la Xarxa dels Geoparcs Mundials està representada per fòrums o comitès nacionals de geoparcs. El Fòrum espanyol de Geoparcs està format pels 15 Geoparcs mundials de la UNESCO a Espanya i els 2 membres individuals de la Xarxa dels Geoparcs Mundials.

Des del Fòrum Espanyol de Geoparcs es duen a terme diferents activitats conjuntes de conservació, educació i divulgació, així com projectes de cooperació, com la promoció dels Geoparcs i del seu patrimoni, impulsant el desenvolupament sostenible amb la implicació dels agents locals.

Finalment, el Fòrum dels Geoparcs Espanyols es constitueix també com a grup de treball estable, adscrit al Comitè Nacional Espanyol de Geoparcs Mundials de la UNESCO. Aquest Comitè depèn de la Comissió Nacional Espanyola de Cooperació amb la UNESCO, al Ministeri d’Afers Exteriors d’Espanya i la seva missió principal és la interlocució amb la UNESCO als efectes de l’aplicació del Programa de Geoparcs Mundials de la UNESCO a Espanya.

Orígens va ser designat l’any 2018 i ha passat la seva primera revalidació aquest 2022. És un territori situat als Pirineus catalans on es pot fer un viatge en el temps de més de 500 milions d’anys per a comprendre la formació dels Pirineus, com van viure els últims dinosaures d’Europa i l’evolució de la humanitat des de la prehistòria fins als nostres dies.

L’àmbit geogràfic del Geoparc abasta un territori de poc més de 2000 km². Està format per tots els municipis del Pallars Jussà; els municipis d’Àger, Camarasa i Vilanova de Meià a la Noguera; el de Baix Pallars al Pallars Sobirà, i Coll de Nargó a l’Alt Urgell. Tots aquests municipis juntament amb els Consells Comarcals del Pallars Jussà i la Noguera constitueixen una associació sense ànims de lucre que és l’òrgan de gestió del Geoparc i que garanteix la governabilitat i la capacitat de desenvolupar el territori.

El Geoparc Orígens compta amb el suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya i del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 565 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×