La Seu d’Urgell organitza la quarta edició de la Fira de Productes Ecològics al Pirineu al carrer dels Canonges

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

La Seu d’Urgell organitza la quarta edició de la Fira de Productes Ecològics al Pirineu al carrer dels Canonges

La Fira de Productes Ecològics al Pirineu (Fira PEP) tornarà a ser present enguany en el marc de la Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell que se celebrarà els dies 19 i 20 d’octubre.

Aquesta quarta edició consecutiva de la Fira PEP tornarà a ser un espai de demostració, venda i degustacions de productes ecològics, ubicat al carrer dels Canonges. Els visitants hi trobaran prop d’una desena de productors que oferiran gran varietat de productes.

Els participants en aquesta nova edició de la fira d’aliments ecològics seran: Ecofranch, de Montferrer i Castellbò; Lo Traginer, de Vilafranca del Penedès; Ringana, de Granollers; Ramaderia Ecològica Ca l’Andreu, d’Alàs i Cerc; Herbes de l’Alt Pirineu, d’Araós; Eco La Devesa, d’Agramunt; l’Associació de Productors i Elaboradors Ecològics PROECO de la Cerdanya i l’Alt Urgell; Safrà del Montsec, de Llimiana; i Molí d’Oli Gabriel Alsina i Fills, de Castelló de Farfanya.

Activitats gratuïtes  

A més a més, la Fira PEP també proposa diverses activitats gratuïtes que se celebraran al mateix carrer dels Canonges, en una carpa habilitada per l’ocasió.

Per dissabte 19 d’octubre, a les 11 del matí, Manuel Yonova, soci independent de Ringana, ens explicarà com tenir una vida sense tòxics. Seguidament, de les 12 del  migdia a les 13.30 hores, tindrà lloc un taller pràctic de cuina de tardor amb l’elaboració de plats plens d’energia que ens guien a la salut. Es donaran claus pràctiques senzilles per a mantenir l’equilibri físic i emocional a través de la nostra alimentació. Aquest taller anirà a càrrec d’Ana López de l’Associació Macrobiòtica ISANA.

A les cinc de la tarda del mateix dissabte, es realitzaràun taller de destil·lació de plantes aromàtiques en alambí de coure, a càrrec de Cal Margarit. En aquest taller es realitzarà una destil·lació d’espígol per arrossegament de vapor en alambí de coure de 50 litres, tal i com es feia antigament, d’on s’obtindrà l’oli essencial i l’aigua d’espígol i s’explicarà el seu ús en cosmètica, alimentació i aromateràpia.

Fira de Productes Ecològics

Per diumenge 20 d’octubre, a les 11 del matí, la Fira PEP té programada l’activitat que porta per títol ‘La importància dels productes ecològics i el seu aprofitament a la cuina’, a càrrec de Pilar Urbano, xef d’El Brot-La cuineta del Despertar de la Semilla d’Alp. Aquesta sessió està organitzada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.

Notícies Alt Urgell

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 166 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×