Final de la Copa del Món de Snowboard Cross FIS 2016

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Baqueira Beret organitzarà  la final de la Copa del Món de Snowboard Cross FIS 2016

L’estació de la Val d’Aran, Baqueira Beret, ha arribat a un acord amb La Molina, gràcies al suport de la Real Federació Espanyola Esports d’Hivern (RFEDI), per organitzar la final de la Copa del Món de Snowboard Cross (SBX) FIS 2016 en la qual participaran els millors riders de la modalitat entre els quals destaca l’integrant de l’equip RFEDI Lucas Eguibar, actual campió del Globus de Cristall.

L’estació aranesa s’ha posat al capdavant aquest any d’una Copa del Món que serà la primera a disputar-se en l’estació els dies 19 i 20 de març de 2016.

En un hivern de meteorologia difícil per a gran part de les estacions d’esquí d’Europa, els centres d’hivern espanyols que formen part de l’Associació Turística d’Estacions d’Esquí i Muntanya (ATUDEM) estan en plena col·laboració en tots els fronts i el de la competició és un dels principals. En aquest sentit, Espanya té ja una gran tradició en l’organització d’esdeveniments esportius de la Federació Internacional d’Esquí (FIS).

En Snowboard hi ha un important històric en el qual s’acumulen 8 edicions de la Copa del Món (Sierra Nevada 2005 i 2008 i La Molina des de 2008 fins a 2015) a més d’uns Campionats del Món FIS en La Molina 2011 i al calendari els Campionats del Món Snowboard i Freestyle FIS en Sierra Nevada per a la propera temporada 2017.

Davant aquest important històric organitzatiu i un equip de SBX de la RFEDI molt potent que compta amb el guanyador de la Copa del Món 2014-2015,Lucas Eguibar, a més del càntabre Laro Herrero i de l’andalús Regino Hernández els esports d’hivern no podien perdre la celebració d’una Copa del Món de l’especialitat en la península.

La Molina sempre ha destacat pel seu domini en el muntatge d’esdeveniments esportius però l’absència de nevades de llevant aquest hivern ha motivat l’acord amb Baqueira Beret la qual ha rebut entrades de nord. L’estació aranesa s’ha posat al capdavant aquest any d’una Copa del Món que serà la primera a disputar-se en l’estació els dies 19 (classificatòries) i 20 (finals) de març de 2016.

Tant La Molina com a Sierra Nevada han ofert la seva experiència per donar una mà en la preparació del circuit que es traçarà en la nova pista que porta el nom de Boardercross estrenada precisament aquest hivern i situada a la zona del Blanhiblar a l’àrea de Beret.

Un tècnic de la FIS ha visitat ja la zona i al costat dels responsables RFEDI i equips d’ambdues estacions per determinar les característiques del circuit en el qual es preveuen lluites apassionants pel que serà la final d’aquesta temporada 2015-2016.

Carlos Barrera, sindic d’Aran, ha manifestat “estem contents i motivats amb aquesta prova que acollirà la Val d’Aran i Baqueira Beret. Treballarem perquè sigui un èxit i demostrarem al món el potencial del nostre país”.      

Aquesta prova es retransmet en directe per tot el món amb un potencial d’audiència milionari que a Espanya emetran en directe Teledeporte de TVE, Esports 3 de Tv3 i Eurosport.

S’està definint la composició del Comitè Organitzador del que formaran part lapròpia estació, el Consell Superior d’Esports, la RFEDI, juntament amb la Federació Catalana Esports d’Hivern  (FCEH), el Conselh Generau d’Aran i l’ajuntament del Naut Aran i el Consell Català de l’Esport, entre d’altres.

EQUIPA-RFEDI-SBX

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 5,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 1.010 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×