Anys Actius, Anys Vius’, lema de la Festa de la Gent Gran de la Seu d’Urgell

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

‘Anys Actius, Anys Vius’, lema de la Festa de la Gent Gran de la Seu d’Urgell

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ho té tot a punt per tornar a celebrar la Festa de la Gent Gran que enguany tindrà lloc del 30 de setembre al 6 d’octubre amb més d’una quinzena d’activitats adreçades especialment als padrins i padrines de la nostra ciutat.  

La regidora de Gent Gran de l’Ajuntament urgellenc, Marian Lamolla, manifesta al respecte d’aquesta festa que “animo a tota la gent gran de la Seu d’Urgell  a participar en els actes que es faran al llarg de tota aquella setmana, que tal i com promou el lema Anys Actius, Anys Vius, es faran sortides, xerrades, taller de musicoteràpia, concerts, visites culturals, el ball Cerdà intergeneracional, i per culminar-ho amb la jornada més institucional amb missa, concert, dinar i ball”. “Espero que entre totes i tots fem que aquest any la festa sigui ben lluïda, i em farà molta il·lusió acompanyar-vos”, remarca Lamolla.

Pel que fa al programa de la festa, el dilluns 30 de setembre, a les onze del matí, amb una trobada de germanor dels usuaris de les residències Llar de Sant Josep i de la Fundació Sant Hospital. A les dues del migdia participaran en un dinar de germanor que comptarà amb l’actuació del músic ‘Jordi’. La primera jornada seguirà a les set de la tarda, a la sala la Immaculada, amb la conferència ‘ACP, atenció centrada en la persona’, a càrrec de Cristina Aguar, directora d’Infermeria de la Fundació Sant Hospital.

Per al dimarts 1 d’octubre, Dia Mundial de la Gent Gran, hi ha preparades tres propostes: a dos quarts d’onze del matí hi haurà una sessió de cant coral que oferiran els membres de la Coral de la Gent Gran de L’Esplai tant a la residència de la gent gran de la Fundació Sant Hospital com a la Llar de Sant Josep; a les 12 del migdia, tertúlia a RàdioSeu, on es presentarà el contingut de la Festa de la Gent Gran 2019; i a les set de la tarda, a la sala la Immaculada tindrà lloc la xerrada Què és la llibertat?, a càrrec d’Elisa Farré, directora del SOC, politòloga i documentalista.

La festa de la gent gran continuarà dimecres 2 d’octubre amb l’activitat Fem el carrer més nostre. Anem a Sant Esteve del Pont, proposta que s’inclou també dins de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. La visita guiada anirà a càrrec de Carles Gascón, i sortirà des del cap del passeig.

A les set de la tarda, tindrà lloc la xerrada ‘Què cal saber de l’insomni?’, a càrrec del farmacèutic Joan Lluís Purgimon, a la sala la Immaculada.

Per dijous 3 d’octubre la Festa de la Gent Gran proposa dues activitats musicals: a les 11 del matí es realitzarà un taller gratuït de musicoteràpia, a càrrec de Pilar Planavila (musicoterapeuta)  que tindrà lloc a la l’aula 3.0 del CETAP (Telecentre). Les places són limitades per odre d’inscripció.

A les set de la tarda se celebrarà un concert de l’alumnat de l’Escola Municipal de Música de la Seu d’Urgell i del Conservatori de Música dels Pirineus, a la sala la Immaculada.

Excursió a Salàs del Pallars

Per divendres  4 d’octubre hi ha organitzada una excursió a Salàs del Pallars. Els i les participants gaudiran d’una proposta museística singular que ofereix aquest poble del Pallars Jussà que consisteix en recrear botigues i espais d’època a partir de l’exposició i divulgació dels béns de consum quotidians.

Aquesta excursió a Salàs del Pallars consistirà en una visita guiada a les botigues museu, establiments que venien exclusivament productes amb marca (‘ultramarinos y coloniales’, farmàcia, estanc, merceria-perfumeria i quiosc), i establiments que utilitzen necessàriament alguns d’aquests béns de consum immediats amb marca per a oferir algun tipis de servei.

Per anar a aquesta excursió cal fer inscripció prèvia al Consorci d’Atenció a les Persones, fins el 27 de setembre. Les places són limitades per ordre d’inscripció. El preu de l’excursió, que inclou autocar, visites guiades i dinar, és de 20 euros.

Ball cerdà intergeneracional

Una edició més, la Festa de la Gent Gran de la Seu d’Urgellinclou en el programa  la  celebració del ball cerdà intergeneracional, que tindrà lloc el dissabte  5 d’octubre, a les 12 del migdia, a la plaça de les Monges.

Salutació de l’alcalde i de la regidora de la Gent Gran

Per diumenge  6 d’octubre, jornada central de la Festa de la Gent Gran, s’iniciarà el dia festiu a les deu del matí amb una missa solemne a la Catedral de Santa Maria d’Urgell, presidida per Mn. Ignasi Navarri, amb l’acompanyament de la coral de la Gent Gran de l’Esplai.

A les 11 del matí, es farà una visita als avis i àvies de la Llar de Sant Josep, amb l’actuació musical del Vadim, una ballada de gegants i grallers i l’actuació de la Colla Gegantera i Grallera de la Seu d’Urgell.

Festa de la Gent Gran

A les 12 del migdia tindrà lloc l’acte institucional, a la sala Sant Domènec, amb la salutació de l’alcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega, i la regidora de la Gent Gran, Marian Lamolla. Tot seguit, els assistents podran gaudir de l’actuació musical de l’Orquestrina Trama que interpretaran música tradicional del Pirineu.

Seguint la tradició, se celebrarà un dinar popular a la pista polivalent de la zona esportiva, a les dues del migdia. Després de l’àpat, a dos quarts de cinc de la tarda, hi haurà ball popular amb el Duo Làser. A la mitja part del ball es repartirà berenar pels assistents.

Per assistir al dinar i al ball caldrà fer inscripció prèvia al Consorci d’Atenció a les Persones. Hi ha temps fins el 30 de setembre. El preu és de 26 euros.

Col·laboradors Un any més, la Festa de la Gent Gran està organitzada per la Regidoria de Gent Gran de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i compta amb la col·laboració del Consell Municipal de Gent Gran, Esplai de la Gent Gran, Fundació Sant Hospital, Llar de Sant Josep, RàdioSeu, Escola Municipal de Música i Conservatori de Música dels Pirineus, Grup de ball i organització Ball Cerdà, Bisbat d’Urgell, Col·legi de Farmacèutics de Catalunya, Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura de la Generalitat de Catalunya, Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Creu Roja, Músic Jordi, Cooperativa Cadí, Cristina Aguar, Elisa Farré, alumnes del PTT i Colla Gegantera i Grallera de la Seu d’Urgell.

Notícies Alt Urgell

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 118 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×