Es reactiva la campanya ‘Fem memòria esportiva a la Seu i a l’Alt Urgell’

0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×

Es reactiva la campanya ‘Fem memòria esportiva a la Seu i a l’Alt Urgell’

La campanya ‘Fem memòria esportiva a la Seu i a l’Alt Urgell’, que té com a objectiu la recuperació, digitalització i preservació d’imatges i documentació històrica de la Seu d’Urgell i comarca, “segueix activada” tal i com es recorda des del Servei d’Esports de l’Ajuntament urgellenc.

La campanya, iniciada el mes de maig de l’any passat i que finalitza la seva primera fase el pròxim 30 de juny, pretén recollir fons documental, principalment d’imatges i fotografies vinculades al món de l’esport del nostre municipi i de la nostra comarca al llarg de les darreres dècades, per tal de protegir, preservar, posar en valor i difondre adequadament aquest patrimoni històric i esportiu.

Recordem que per a portar a terme aquesta campanya es va demanar la col·laboració de l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell, ens que compta amb material històric vinculat a esdeveniments esportius molt concrets, però amb pocs testimonis de la quotidianitat dels clubs i entitats esportives del territori.

Projecte Fem Esport, Fem Arxiu

També cal remarcar que la campanya ‘Fem memòria esportiva a la Seu i a l’Alt Urgell’ és la confluència de dos projectes: el de l’Ajuntament de la Seu per difondre a través de les xarxes socials del Servei Municipal d’Esports la memòria esportiva a la Seu i a la comarca, i per l’altra, el projecte Fem Esport, Fem Arxiu, impulsat per la Subdirecció General d’Arxius de la Generalitat de Catalunya emmarcada en una campanya més àmplia iniciada des del Consell Internacional d’Arxius.

Així, la campanya ‘Fem memòria esportiva a la Seu i a l’Alt Urgell’ té com a objectius la identificació, descobriment de fons, col·leccions i documents històrics relatius a la vida esportiva de la Seu i comarca, i alhora la preservació a llarg termini de documentació tant de particulars, d’empreses com d’entitats i clubs esportius. La idea és poder fer-ne també difusió de totes aquestes imatges i documents, creant una finestra oberta al descobriment del passat esportiu alturgellenc.

La campanya recull tot tipus de documentació històrica relacionada amb el món de l’esport a la Seu i l’Alt Urgell com fotografies en paper i digitals, diapositives, negatius, plaques de vidre, documentació audiovisual, registres sonors, textos, plànols, postals, cromos, etc. Poden ser de qualsevol temàtica dins de l’àmbit esportiu (fotografies i documents relatius a retrats individuals o col·lectius, instal·lacions esportives, actes inaugurals, competicions, documents administratius, etc.).

L’abast cronològic de la campanya es de qualsevol època fins al present, però és molt urgent la col·laboració dels ciutadans i associacions en el cas de documentació anterior a l’any 2000 i, especialment, la considerada històrica, és a dir, la documentació a partir de 30 ó 40 anys d’antiguitat.

La recollida té dos procediments diferents depenen si els titulars d’aquesta documentació històrica la vulguin cedir per la seva digitalització i recuperar posteriorment els originals o la vulguin ingressar a l’Arxiu Comarcal de manera indefinida.

En el cas que els titulars de la documentació vulguin cedir la documentació per a la seva digitalització i recuperació posterior dels originals:

· La documentació ha de ser adreçada pels titulars a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell on es procedirà a la signatura d’un rebut de lliurament així com de la signatura d’un document d’autorització de digitalització per part de l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell.

· L’Ajuntament de la Seu d’Urgell lliurarà a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell de forma temporal la documentació per a la seva digitalització.

· L’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell retornarà a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell la documentació original més una còpia de la documentació digitalitzada. Tant la documentació original com la còpia digital seran retornades al titular.

· De forma indistinta, la documentació digitalitzada serà utilitzada per a la seva difusió a través dels canals d’Internet propis de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell com de l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell tant per a finalitats de recerca com d’ús didàctic i social.

En el cas que els titulars de la documentació vulguin ingressar la documentació de forma indefinida a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell per a la seva conservació i preservació a llarg termini:

· Els titulars de la documentació hauran de portar la documentació a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell on es realitzarà un primer document d’ingrés.

· Com en el cas anterior, el titular rebrà una còpia digitalitzada de la documentació ingressada.

· La documentació es podrà difondre -amb el permís dels titulars en cada cas- a través dels canals d’Internet propis de l’Ajuntament de la Seu com de l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell tant per a finalitats de recerca com d’ús didàctic i social.

FluixNo està malamentEstà beAquest em serveixFantàstic Puntuació: 4,00 de 5 - 1 Vots
Carregant ... - 112 visites
[ Valora aquesta informació fent clic als estels ]
Si t'agrada aquest canal informatiu subscriu-te al RSS !
NOTA: El comptador de visites està actiu des de 02-2016
0 Flares Twitter 0 Buffer 0 Facebook 0 Email -- 0 Flares ×